To døde og fire skadd etter at småfly krasjet i flyplass i USA

- Det var en grusom hendelse, sier brannsjefen.

RØYKUTVIKLING: Røyk stiger opp fra flyplassen i Wichita eller at et småfly krasjet inn i flyplassen. Foto: KAKE / AP / NTB scanpix
RØYKUTVIKLING: Røyk stiger opp fra flyplassen i Wichita eller at et småfly krasjet inn i flyplassen. Foto: KAKE / AP / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Et småfly av merket Beechcraft har krasjet inn i en bygning på flyplassen i Wichita, den største byen i delstaten Kansas i USA.

Klokka 1710 melder det lokalet brannvesenet at to personer omkom i ulykka, og at fire personer er skadd. En time seinere har dødstallet steget til fire, mens fem personer er skadd.

Minst to av de omkomne ble funnet inne i bygget som flyet fløy inn i.

Alene i flyet - Det var en grusom hendelse, sier brannsjef Ronald Blackwell på en pressekonferanse torsdag ettermiddag norsk tid.

- Det var bare piloten som var ombord i flyet, sier Blackwell.

Fire personer er fortsatt savnet, ifølge lokal-TV-stasjonen KSN. Flyet skal ha hatt motortrøbbel etter takeoff, før piloten mistet kontrollen og flyet braste inn i en bygning på flyplassen.

Ifølge det amerikanske luftfartstilsynet forsøkte flyet å komme seg tilbake til rullebanen da ulykka skjedde.

Slukket brann Tilsynet har sendt etterforskere til stedet, som sammen med politiet skal finne ut nøyaktig hva som skjedde.

Det steg store røykskyer opp fra skadestedet, men brannvesenet har slukket brannen som oppsto og har nå tatt seg inn i bygget for å søke etter personer.

Dagbladet kommer med mer.