To døde og fire skadd etter at småfly krasjet i flyplass i USA

- Det var en grusom hendelse, sier brannsjefen.

RØYKUTVIKLING: Røyk stiger opp fra flyplassen i Wichita eller at et småfly krasjet inn i flyplassen. Foto: KAKE / AP / NTB scanpix
RØYKUTVIKLING: Røyk stiger opp fra flyplassen i Wichita eller at et småfly krasjet inn i flyplassen. Foto: KAKE / AP / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Et småfly av merket Beechcraft har krasjet inn i en bygning på flyplassen i Wichita, den største byen i delstaten Kansas i USA.

Klokka 1710 melder det lokalet brannvesenet at to personer omkom i ulykka, og at fire personer er skadd. En time seinere har dødstallet steget til fire, mens fem personer er skadd.

Minst to av de omkomne ble funnet inne i bygget som flyet fløy inn i.

Alene i flyet - Det var en grusom hendelse, sier brannsjef Ronald Blackwell på en pressekonferanse torsdag ettermiddag norsk tid.

- Det var bare piloten som var ombord i flyet, sier Blackwell.

Fire personer er fortsatt savnet, ifølge lokal-TV-stasjonen KSN. Flyet skal ha hatt motortrøbbel etter takeoff, før piloten mistet kontrollen og flyet braste inn i en bygning på flyplassen.

Ifølge det amerikanske luftfartstilsynet forsøkte flyet å komme seg tilbake til rullebanen da ulykka skjedde.

Slukket brann Tilsynet har sendt etterforskere til stedet, som sammen med politiet skal finne ut nøyaktig hva som skjedde.

Det steg store røykskyer opp fra skadestedet, men brannvesenet har slukket brannen som oppsto og har nå tatt seg inn i bygget for å søke etter personer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer