To døde pingviner funnet i Atlanterhavsparken

Funnet trampet ned i reirkasse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): To pingvinkyllinger er i dag funnet døde i to av reirkassene til pingvinene i Atlanterhavsparken, opplyser politiet.

Etter ny gjennomgang av reirkassene der pingvinene har tilhold, ble det oppdaget to døde pingvinkyllinger. De var ikke lett å oppdage, da de tilsynelatende var tråkket ned i kvist og annet som ligger i reirene, sier politiinspektør Yngve Skovly i Sunnmøre politidistrikt i en pressemelding.

- Fort at de blir trampet ned Skovly sier til Dagbladet at de kan ha blitt trampet ned da det ble panikk blant pingvinene.

- Hvis det blir panikk, er det fort at de blir trampet ned av foreldrene, sier Skovly.

- Hva vil dette ha å si for de fire som er siktet i saken?

- Vi må se på hva dette vil bety for siktelsene. Dette er foreløpig for ferskt til at vi har konkludert.

- Skal forstyrres minst mulig Det var personalet i parken som mandag hadde nok en gjennomgang av reirene, og som har varslet om at de hadde gjort funn i to av reirkassene.

- Da tida gikk og russen erkjente at de hadde vært der, men at de nektet for å ha tatt noe, ble det besluttet at det skulle gjøres nye undersøkelser. Pingvinene skal forstyrres minst mulig i hekkingen, og derfor har det ikke vært noen ny finletning før nå, sier Skovly.

Han sier pingvinene var svært vanskelig å få øye på.

- Det er fortsatt en pingvin som det ikke er gjort rede for, og et egg som er forsvunnet, sier Skovly.

Tor Erik Standal, daglig leder i Atlanterhavsparken, bekrefter at det var ansatte som fant pingvinene.

- Vi har funnet to døde pingvinkyllinger inne i anlegget. Omstendighetene kjenner vi ikke, sier  til Dagbladet.

Han sier at pingvinene ble funnet under en grundig gjennomgang av anlegget i dag.

De fire-fem uker gamle pingvinkyllingene av rasen Humboldtpingvin forsvant natt til torsdag 14. mai.

Russen fikk skylda Russen fikk raskt skylda, og det var overvåkningsbilder som viste at russen var inne hos pingvinene den aktuelle natta.

- Dette er en meget stygg sak. Dessverre virker det som om det er russen som har vært her. De har hatt fest på parkeringsplassen og våre overvåkingsbilder viser at sju personer har vært inne. Disse bærer på noe, og det er nok eggene og kyllingene. Dette ser vi på bildene og de er lett gjenkjennelig med refleksmønster på russedraktene, sa daglig leder i parken, Tor Erik Standalhan, til Sunnmørsposten.

Alle de fire som ble siktet innrømmet at de hadde vært inne hos pingvinene, men de har alle nektet for å ha tatt pingvinungene og ikke kunnet si noe om hvor de befant seg.

Advokat Axel Lange, som representere en av de siktede (18), mener at Atlanterhavsparken har bidratt stekt til medbelastning mot sin klient:

- Dette bekrefter det min klient og de andre siktede hele tiden har sagt - at de ikke har tatt med seg noen pingviner ut, sier Lange til Dagbladet.

- Atlanterhavsparken gikk veldig hardt ut i denne saken - og så viser det seg at pingvinene altså ligger igjen inne i innhegningen. For meg virker det som at denne saken kunne vært unngått på en enkel måte raskt, sier Lange.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer