To dødsbranner i natt

En person omkom under en brann i en høyblokk i Kristiansand i natt. 17 personer ble sendt til sykehus. En mann omkom da det begynte å brenne i et hus i Kristiansund sentrum. To andre er kjørt til sykehus med lettere skader.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En person omkom etter at det brøt ut brann i en 10 etasjer høy blokk i Kristiansand i natt. I følge politiadvokat Jostein Johannesen er seks av beboerne innbrakt på sykehus og 11 er kjørt til sjekk for røykskader. Ingen skal være alvorlig skadet.

- Årsaken er det for tidlig å snakke om. Vi etterforsker saken, sier politiadvokat Jan Atle Hansen i Agder politidistrikt til NTB.

Katastrofealarm

Det var klokka 04.30 meldingen kom om voldsom røykutvikling fra høyblokka i Gullveien 11 i Tinnheia i Kristiansand. Det ble slått full katastrofealarm ved Fylkessykehuset i Vest-Agder og to Sea King helikoptre lettet fra Hovedredningssentralen på Sola. Evakuering ble satt i gang. Man forberedte også evakuering fra taket på blokka, ettersom flere beboere hadde tatt seg opp dit. Dette viste seg imidlertid ikke å være nødvendig.

Brannen startet i en leilighet i 6. etasje, og brannvesenet klarte å begrense flammene til denne ene leiligheten. Røykutviklingen var likevel så sterk i hele blokka at flere personer har pådratt seg røykskader.

Et femtitalls beboere ble innkvartert på en skole i nærheten, men fikk vende tilbake i formiddag.

Det er nå avklart at det ikke er flere omkomne i brannen og at ingen er savnet.

- Flammene slo opp

75 år gamle Klara Johnsen sier til NRK at hun våknet av bråket fra brannen:

- Da jeg så ut vinduet, så jeg flammene slå opp forbi rekkverket på verandaen min. Så tok jeg en håndduk over meg og kom meg ut.

Brann i Kristiansund sentrum

En mann omkom da det begynte å brenne i et hus i Kristiansund sentrum i natt. To andre er kjørt til sykehus med lettere skader.

Det var forbipasserende som meldte fra om brann i en bygård i Kristansund sentrum klokka 04.45 i natt. Huset som brant hadde tre leiligheter, med en beboer i hver. Bare to av dem klarte å berge seg ut.

- Det er for tidlig å si noe om hvorfor det begynte å brenne. Branntekninkere er nå på stedet, opplyser jourhavende jurist Åge Gustad ved Nordmøre og Romsdal politidistrikt til Dagbladet.no.

DRAMATISK BRANN: En person omkom i dag morges i en brann i en høyblokk i Kristiansand. I alt 17 personer ble sendt til Vest-Agder sykehus. Den omkomne befant seg i leiligheten der brannen startet i sjuende etasje. I formiddag kunne flere av de om lag 50 evakuerte vende tilbake til sine hjem etter den dramatiske aksjonen.