To dødsdømte henrettet i USA

Edward Schad (71) satt 34 år på dødscella.

HENRETTET I NATT: Edward Schad (71) og Michael Yowell (43). Foto: MYNDIGHETENE / AP / NTB SCANPIX
HENRETTET I NATT: Edward Schad (71) og Michael Yowell (43). Foto: MYNDIGHETENE / AP / NTB SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den amerikanske delstaten Arizona henrettet onsdag en 71-åring, over 30 år etter at han ble dømt til døden for et drap begått i 1978. Kort tid etter henrettet også Texas en dødsdømt.

Edward Schad ble henrettet med gift etter å ha tilbrakt de siste 34 årene av livet på dødscelle i Arizona.

- Vel, etter 34 år er jeg endelig fri og kan fly hjem. Takk skal dere ha, voktere, dette er mine siste ord, sa Schad etter å ha blitt spent fast på bordet der han endte sine dager.

Skyldige i drap Schad ble i 1980 dømt til døden for drap på en 74-åring to år tidligere. Da han ble pågrepet i Utah, kjørte han offerets nye Cadillac og var i besittelse av den dreptes kredittkort.

Bare timer etter at Schad var henrettet i Arizona, henrettet også Texas en dødsdømt fange.

43 år gamle Michael Yowell ble dømt til døden for å ha drept foreldrene sine i narkorus i 1998, for deretter å sprenge huset deres i lufta.

Færre tilhengere 30 dødsdømte er hittil i år henrettet i USA, der 32 delstater har dødsstraff. Texas topper som vanlig lista over flest henrettelser og har henrettet 14 dødsdømte i år.

Texas har henrettet over 500 dødsdømte siden det ble gjenåpnet for dette i 1976, mens Oklahoma med sine drøyt 100 henrettelser topper lista over antall henrettelser i forhold til innbyggertall.

Meningsmålinger har vist at andelen amerikanere som er tilhengere av dødsstraff de siste 20 årene har falt fra 80 prosent til 63 prosent.

(NTB)