Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

To døgn på å drepe Saddam

Det er tidsfristen amerikanske krigsplanleggere opererer med.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

USAs militære planleggere regner med at invasjonsstyrken har 48 timer på å drepe president Saddam Hussein fra bakkekrigen starter, hvis de skal unngå en langvarlig og kostbar krig.

Den mislykte jakten på Osama bin Laden i Afghanistan skremmer strategene. Hvis de ikke lykkes i å kvitte seg med Iraks diktator i løpet av to døgn etter at bakkestyrkene krysser grensene, kan resultatet bli et vanskelig og svært blodig oppgjør i Bagdad og andre irakiske byer. Og store problemer med å etablere et holdbart regime etterpå.

Propagandaslipp

Krigsplanleggerne vurderer selvsagt også hva de skal gjøre hvis Saddam overlever den første krigsfasens intense presisjonsbombing og elitestyrkenes jakt på ham. Et av tiltakene er å innbille befolkningen av invasjonshæren har full kontroll, skriver Times Online i dag.

Massive dropp av nødhjelp og medisiner skal overbevise irakerne om at de er best tjent med å støtte invasjonsstyrken.

- Hvis folk tror at Saddam fortsatt lever, blir det vanskelig å få dem til å støtte oss. Selv om han i virkeligheten er maktesløssier, sier en amerikansk tjenestemann.

Sporene fra Afghanistan skremmer og bekymringene ble understreket da tv-stasjonen al-Jazeera i går bekreftet at det finnes et nytt lydbånd med terrorlederen.

Det blir heller ikke lett å få has på Saddam, som aldri sover to netter på samme sted og har ti års trening i å gjemme seg.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling