To dømt for korrupsjon i Murud-saken

Dommene var strengere enn det aktoratet ba om.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

To menn er dømt til to år og to måneders fengsel for korrupsjon i forbindelse med straffesaken mot tidligere eiendomssjef Frank Murud i Oslo. Dommene var strengere enn det aktoratet ba om.

Til tross for at begge de to tiltalte tilsto under hovedforhandlingen har Oslo tingrett valgt å dømme dem tre måneder strengere enn det påtalemyndigheten ba om. I tillegg til fengselsstraffen må de to betale 235.000 kroner hver i erstatning til Oslo kommune.

De to tiltale er 42 og 43 år og bosatt i Oslo.

- Dommen er idømt etter de nye, strenge korrupsjonsbestemmelsene, og viser hvor strengt retten ser på denne type forbrytelser, opplyser Oslo politidistrikt i en pressemelding.

Oslo tingrett har lagt vekt på at korrupsjon dreier seg om samfunnsskadelig virksomhet, og det derfor er viktig å reagere strengt av allmennpreventive grunner.

Forholdene de to er dømt for inngår i korrupsjonssaken mot Frank Murud. Den tidligere eiendomssjefen i Oslo kommune har erkjent å ha underslått 89 millioner kroner.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer