To dømt for ransforsøk mot 84 år gammel mann

Fikk skjerpet straff på grunn av offerets alder.

ÅSTEDET: To rumenske menn (begge 19) er dømt i Oslo tingrett for å ha forsøkt å rane en 84 år gammel mann på Skøyenåsen i Oslo. En 24 år gammel mann er i tillegg dømt for forsøk på tyveri fra mannen. Foto: Sindre Granly Meldalen
ÅSTEDET: To rumenske menn (begge 19) er dømt i Oslo tingrett for å ha forsøkt å rane en 84 år gammel mann på Skøyenåsen i Oslo. En 24 år gammel mann er i tillegg dømt for forsøk på tyveri fra mannen. Foto: Sindre Granly MeldalenVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): To rumenske menn (begge 19) er dømt i Oslo tingrett for å ha forsøkt å rane en 84 år gammel mann på Skøyenåsen i Oslo. En 24 år gammel mann er i tillegg dømt for forsøk på tyveri fra mannen.

De tre mennene kjørte en Mercedes, og stoppet mannen på gata like ved Statoil-stasjonen på Skøyenåsen 5. mai i år.

Ifølge dommen ropte den ene av dem «hospital» eller liknende, for å fange 84-åringens oppmerksomhet.

84-åringen forsøkte da å svare at de måtte kjøre til sentrum for å komme seg til «hospital», men da rygget de raskt mot ham og en av mennene tok tak i armen hans gjennom bilvinduet og prøvde å dra av 84-åringens armbåndsur. Mannen klarte å få løs hånda, men da spratt en av de andre rumenernee ut av bilen, tok tak i 84-åringens arm, og forsøkte å trekke av klokka.

Et vitne beskrev i retten det hele som en kamp. En mann som stod på andre siden av gata så opptrinnet, og løp til mens han ropte. Da stakk de tre rumenerne.

Den 84 år gamle mannen ønsker ikke å stille opp med navn og bilde i Dagbladet, men sier det var en skremmende opplevelse. Han er takknemlig overfor mannen som grep inn.

- Den ene av dem tok tak i armen min og prøvde å rive av armbåndsuret mitt. Heldigvis var det en mann som stod på andre siden av gata som skjønte hva som skjedde og kom løpende til. Da han kom, slapp de. Jeg fikk røde merker på armen, men ellers gikk det bra, sier mannen.

- Jeg har bare prøvd å legge det bak meg. Jeg gjør mine gjøremål som før, og går på tur i nabolaget som jeg alltid har gjort, sier han.

De tre tiltalte nektet alle straffskyld i retten. De forklarte at de forsøkte å selge mannen et smykke, men ble ikke trodd.

De to 19-åringene ble dømt til 8 måneders fengsel, mens sjåføren (24) ble dømt til 90 dager, da politiet mente han ikke kunne dømmes for voldsutøvelse. Alle de tre fikk skjerpet straff, på grunn av offerets alder.