To dømt til 28 års fengsel

- Måtte se pedofile filmer for å få sove, sa aktor i Frankrike.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Rettssaken mot de 39 mennene og 26 kvinnene, som er tiltalt for å ha misbrukt 45 barn, kom i dag til en slutt, hvor juryen dømte noen av de tiltalte til 28 år.

Blant de tiltalte er foreldre, besteforeldre og naboer til barna som skal ha blitt misbrukt. Tre av de 65 tiltalte ble i dag erkjent uskyldig. De tiltalte er mellom 27 og 73 år.

Ungene var mellom seks måneder og 14 år da misbruket skal ha funnet sted.

Saken kom frem da ei 16 år gammel jente i 2000 fortalte at hun ble voldtatt av morens kjæreste og hans bror.

Skyldig og dømt

I ettermiddag kom kjennelsen. De tiltalte var tilstede i rettslokalet en og en.

Den første tiltalte som skulle få dommen, var Eric J. Han begynte resolutt å diskutere med dommeren, da dommeren leste opp dommen på 28 års fengsel. Eric J. er tiltalt for å ha voldtatt og misbrukt 15 barn, og ble sett på som selve kjernen bak overgrepene.

En av de andre tiltalte, Philippe V., fikk også en dom på 28 år. Han ble dømt for å ha voldtatt tre av sine barnebarn. Under rettssaken ga han tydelig uttrykk for at han ikke brydde seg om sine egne barn, i følge AP. Han ble i 1991 dømt for å ha voldtatt sin egen sønn.

Philippe Vs sønn, Franck V., var også med på gjengvoldtekten og ble i dag dømt til 18 års fengsel. Han ble dømt for å ha voldtatt 12 barn, i tillegg til at de fleste overgrepene skjedde i hans leilighet. Hans eks-kone, Patricia M., ble dømt til 16 års fengsel.

Moise C., som to ganger før har blitt dømt for pedofili, ble i dag funnet skyldig og dømt til 18 års fengsel. I følge retten var han den verste av de tiltalte og brukte maske når han overgrep seg mot barna.

- Han måtte se på pedofile videoer for at han skulle få sove, sa aktor tidligere i måneden.

De tiltalte i saken kan ikke bli identifisert med fult navn, av hensyn til barna.

UIDENTIFISERT: Her går tre uidentifiserte kvinner inn i rettslokalet.
BEVOKTET: De tiltalte i pedofili-saken ble sterkt bevoktet da de var på vei inn i rettslokalet i dag.