Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

To dramatiske branner i Telemark

Storutrykning til Notodden og Seljord.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Interaktivt kart: GOOGLE MAPS

(Dagbladet.no): Nyttårsaften ble det storutrykning til to forskjellige branner i Telemark, begge til bolighus.

Den ene brannen raste i et rekkehus på Notodden. De ti beboerne samt nyttårsgjester ble reddet ut, men rekkehuset fikk store skader i den voldsomme brannen. 

- Vi fikk melding om brannen klokka 20.01, og frykter at hele husrekka kan brenne ned, sa Gunnar Ramslien ved Telemark politidistrikt til Dagbladet.no mandag kveld. Han opplyste da at alle beboerne med sikkerhet hadde kommet seg ut. 

Ramslien forteller at det er flere som tok kontakt med legevakten i Notodden.

- En person er sendt til overvåkningen på sykehuset, men er ikke kritisk skadd. Det er hvert fall to familier som vi må finne overnatting til i natt, sa Ramslien før midnatt.

Brannen var slokket natt til tirsdag.

- En av leilighetene ble totalskadd, mens de andre ikke er beboelige, sier Ramslien, som opplyser at det ikke er mistanke om at brannen var påsatt.

FAMILIER BLE HUSLØSE: - En person er sendt til overvåkningen på sykehuset, men er ikke kritisk skadd. Det er i hvert fall to familier som vi må finne overnatting til i natt, sier Gunnar Ramslien ved Telemark politidistrikt til Dagbladet.no mandag kveld.
FAMILIER BLE HUSLØSE: - En person er sendt til overvåkningen på sykehuset, men er ikke kritisk skadd. Det er i hvert fall to familier som vi må finne overnatting til i natt, sier Gunnar Ramslien ved Telemark politidistrikt til Dagbladet.no mandag kveld. Vis mer

- Men det gjenstår en del arbeid, blant annet skal vi avhøre beboerne og foreta tekniske undersøkelser på stedet.

Den andre brannen gjaldt en enebolig ved et eldresenter i Åmotsdal i Seljord kommune.

- Vi fikk meldingen klokka 19.44, og har ikke foreløpig ikke oversikt over beboerne i huset, men det skal ikke være fare for at brannen sprer seg til eldresenteret, sa operasjonsleder Ramslien til Dagbladet.no mandag kveld.

Brannen ble slokket før midnatt. Da var det også klart at alle i familien som bor i huset, hadde reddet seg ut.

- Et tilbygg på 40 kvadratmeter er totalskadd. I tillegg er huset vann- og røykskadet og er ikke beboelig, sier Ramslien, som opplyser at politiet også her skal følge opp med undersøkelser og avhør.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media