Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

TO DREPT - 26 SKADD

Marion Sandal Løkeland (53) og Trond Løkeland (57) døde i frontkollisjon ved Flekkefjord. Datteren (12) får intensiv behandling.

TO DREPT: Et ektepar omkom og fem personer ble skadd i en front-mot-front-kollisjon på E39 ved Flekkefjord. Foto: Erik Thime / Scanpix
TO DREPT: Et ektepar omkom og fem personer ble skadd i en front-mot-front-kollisjon på E39 ved Flekkefjord. Foto: Erik Thime / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): På tre døgn mistet to personer livet og 26 ble skadd - noen kritisk - i totalt åtte ulykker rundt om i landet.

Den mest alvorlige var ulykken på E39 like utenfor Flekkefjord på lørdag formiddag, da til sammen sju personer ble sendt til sykehus.

To familier var involvert i ulykken, én familie fra Mandal og én fra Bergen.

Bare datteren (12) overlevde
Ekteparet fra Bergen, Marion Sandal Løkeland (53) og Trond Løkeland (57), ble sendt til Stavanger universitetssykehus. Etter noen timer ble begge bekreftet omkommet.

- De døde på sykehuset. Vi fikk meldingen klokka 18.47, sa operasjonsleder Per Kristian Klausen i Agder politidistrikt til Dagbladet på lørdag.

Parets datter, ei tolv år gammel jente overlevde. Hun ble sendt til sykehuset Sørlandet i Kristiansand. Hun får intensiv behandling, og tilstanden hennes er stabil.

ULYKKESHELG: Fem personer ble skadd i en kollisjon i festningstunnelen. Med det startet de en av de verste ulykkeshelgene på norske veier i år. Foto: Svein Gustav Wilhelmsen
ULYKKESHELG: Fem personer ble skadd i en kollisjon i festningstunnelen. Med det startet de en av de verste ulykkeshelgene på norske veier i år. Foto: Svein Gustav Wilhelmsen Vis mer

Familien fra Mandal - bestående av et ektepar i 30-åra, en fem år gammel gutt og ei sju år gammel jente - ble også skadet.

Tilstanden til femåringen som ble skadd i frontkollisjonen er fremdeles kritisk og ustabil. Han ble lagt inn på Haukeland universitetssykehus i Bergen, sammen med sin sju år gamle søster og 35 år gamle mor.

Jentas tilstand er alvorlig og stabil, og hun får intensivbehandling. Kvinnen er lettere skadd og er til obervasjon. Mannen (33) fra Mandal ble sendt til Flekkefjord sykehus.

Ulykken, der en varebil og en stasjonsvogn frontkolliderte, skjedde i forbindelse med en forbikjøring.

Traff autovernet
I Vaksdal i Hordaland ble lørdag tre personer skadd da bilen de satt i kjørte ut og traff autovernet. To menn på 36 og 47 år ble alvorlig skadd, mens en 56 år gammel mann ble lettere skadd.

TRE BARN: Av sju involverte var tre barn. Ei tolv år gammel jente mistet sine to foreldre. I den andre bilen satt ei jente på sju år og en gutt på fem. Foto: Erik Thime / Scanpix
TRE BARN: Av sju involverte var tre barn. Ei tolv år gammel jente mistet sine to foreldre. I den andre bilen satt ei jente på sju år og en gutt på fem. Foto: Erik Thime / Scanpix Vis mer

Ved midnatt natt til lørdag ble en 22 år gammel mann alvorlig skadd i en påkjørsel i Heggedal i Asker. Han ble fraktet til Ullevål universitetssykehus i ambulanse. Mannen ble utskrevet lørdag kveld, melder sykehuset.

Tre personer ble fløyet til akuttmottaket i Bodø etter en frontkollisjon på riksvei 17 ved Ertenvågen i Nordland. De tre ble bare lettere skadd.

Fem menn i 20-åra kom fra en trafikkulykke i Festningstunnelen i Oslo fredag kveld med lettere skader.

Én person ble brakt til sykehus etter en frontkollisjon mellom tre biler i Elverum i Hedmark i går. Totalt åtte personer var involvert i ulykken. De sju andre ble lettere skadd, eller slapp fra ulykken uskadd.

Kappkjøring
En kvinne i 20-åra ble lettere skadd i en bilulykke ved Fonnafonnatunnelen i Oppdølsstranda i Møre og Romsdal i går ettermiddag.

Ifølge Tidens Krav skal bilen ha kjørt inn i en av betongstolpene ved innkjørselen til tunnelen etter først å ha havnet på autovernet i motsatt kjørefelt. Vitner forteller avisa at det kan ha virket som at hun kappkjørte med en annen bil.

En person ble sendt til Nordlandssykehuset med ambulanse etter en trafikkulykke på Kløkstad, 1 mil nord for Bodø sentrum. En personbil og en motorsykkel skal ha frontkollidert.

- Ta hensyn til kjøreforholdene
- Kjøreforholdene på denne tida av året er svært skiftende. Derfor er det viktig at man ikke legger ut på tur uten å sjekke værmelding og kjøreforhold, sa UP-sjef Odd Reidar Humlegård til Dagbladet i går.

Han påpekte at det er vidt forskjellig veigrep på tørr vintervei og tørr sommervei.

- Det må man tenke på. Typisk for den tida vi er i nå, er at folk legger seg i fartsgrensa uten å tenke på forholdene. Men vær- og føreforhold, og dekkvalitet er særskilt viktig nå. Man må legge inn tilstrekkelig sikkerhetsmargin, sa Humlegård.

- I 2004-2005 var det 476 dødsfall på norske veier. Den aller viktigste årsaken var enten for høy fart, eller feil fart i forhold til kjøreforholdene.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling