To drept av bilbombe

To personer ble drept da en mann kjørte en bil full-lastet med sprengstoff inn i Jerusalems største grønnsaksmarked i morges. 17 personer skal være skadd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SELVMORDSBOMBE: To uidentifiserte omkomne ligger på gaten utenfor Mahane Yehuda-markedet i Jerusalem, etter at en bilbombe eksploderte i morges.

Israels regjering utsatte i dag den videre behandlingen av Wye Mills-avtalen om fred med palestinerne.

I en offisiell kunngjøring het det at regjeringen skulle komme sammen klokken 10.30 fredag formiddag, for å drøfte hva som måtte gjøres etter eksplosjonen i Jerusalem. - Det blir ikke under noen omstendighet aktuelt å fortsette debatten om Wye-avtalen. Behandlingen er utsatt på ubestemt tid, sa en regjeringstalsmann.

Påtok seg ansvaret

Den muslimske gruppen Hamas har allerede påtatt seg ansvaret for bomben. Mannen som kjørte bilen og en israeler ble drept.

Vitner sier at hele fire smell rystet markedet da bilen eksploderte. Bilen var fremdeles i full fyr da redningsmannskap kom til åstedet.

Israels regjerning satt i lange samtaler for å ratifisere en amerikansk fredsavtale mellom Israel og Palestina, da bomben gikk av.

- Ingen regjerning kan gjøre framskritt med en fredsavtale, når landets innbyggere blir drept hver uke, sier en talsmann for den israelske regjerninga til Sky News.

I juli 1997 ble det samme markedet utsatt for en liknende aksjon. Da døde 15 isralitter etter et angrep fra to sjølmordsbombere.