To drept av britiske KFOR-soldater

To personer ble drept av britiske KFOR-soldater i Pristina i natt. Soldatene følte seg truet, og skjøt tilbake, da en kosovoalbaner løsnet skudd like ved soldatene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Militærpolitiet i Kosovos provinshovedstad Pristina etterforsker nå om skuddet som ble løsnet av en kosovoalbaner var ment å ramme KFOR-soldatene eller ikke. Skuddet kom fra en bil med flere kosovoalbanere i.

Feiret uavhengighetserklæring

I går kveld og i natt feiret mange kosovoalbanere den uoffisielle uavhengighetserklæringen fra 1990. I løpet av kvelden var det mange som jublet og skjøt skudd opp i luften. Flere øyenvitner mener det samme skjedde da de britiske soldatene skjøt mot bilen som kosovoalbeneren skjøt fra.

Soldatene har forklart at de oppfattet situasjonen som truende, derfor skjøt de mot bilen. En person ble drept umiddelbart, en annen døde av skadene han pådro seg. En tredje person ligger på sykehus med skuddskader.

Øyenvitner har fortalt at de britiske soldatene overreagerte. Kosovoalbaneren skjøt kun i luften for å feire, men dette ble misforstått av soldatene. Militærpolitiet etterforsker hendelsen for å finne ut hva som egentlig skjedde.

Serbisk boligområde

Skuddene falt like utenfor en tidligere serbisk regjeringsbygning. Omlag 50 serbere bor fortsatt i bygningen. Til enhver tid er det 30 soldater fra KFOR-styrken som beskytter serberne i bygningen.