To drept av HV-våpen

To personer ble drept etter en skyteepisode i Malvik kommune i Sør-Trøndelag i natt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ofrene er begge i slutten av 20-årene. Ifølge NTB døde mannen umiddelbart, mens kvinnen døde på St. Olavs Hospital i formiddag av skadene. De to ble funnet i sin private bolig.

- Det er snakk om en familietragedie med bruk av skytevåpen. Vi vet ikke hvem som skjøt, men en mann er død og en kvinne ble brakt til St Olavs Hospital med omfattende hodeskader, sa lensmann Ivar Elshaug i Malvik til NTB tidligere i dag. Kvinnen døde på sykehuset i formiddag.

Det ble funnet et AG3-automatvåpen i boligen, og politiet bekreftet på en pressekonferanse i formiddag at det var dette våpenet som ble brukt.

AG3-geværet tilhørte Heimevernet i Stjørdal, og den drepte mannen var HV-soldat. Om drøye to uker skulle han ha levert inn tennstempelet, og dermed ville våpenet vært ubrukelig.

- Som en skjebnens ironi rakk han ikke å levere inn tennstempelet, sier stabssjef Svein-Erling Smolan til Nettavisen. Fristen for innlevering av tennstemplene i HV-våpen er 8. januar.

Politiet har foreløpig ikke bekreftet hvem som avfyrte skuddene.

- Det er helt umulig å si hva som har skjedd. Saken skal nå etterforskes, sier vaktsjef Morten Stene i Sør-Trøndelag politikammer til Dagbladet.no.

Politiet fikk melding om skyteepisoden fra AMK-sentralen kvart på sju i dag morges. Politiet mener det er lite sannsynlig at det var flere i boligen da skuddene falt.

Dagbladet.no følger saken.