To drept da fly styrtet inn i hus

Men mannskapet på åtte overlevde.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no) To menn mistet livet da et fly lastet med blomster styrtet inn i huset deres utenfor den Colombianske hovedstaden Bogotá, melder nyhetsbyrået AP. Ulykken skjedde mandag morgen, klokka 03.50 lokal tid.

Utrolig nok overlevde mannskapet på åtte. Disse ble fraktet til sykehus sammen med en tredje person som var i huset da det ble truffet av det svære flyet.

Flyet tilhører Kalitta Air, et selskap hjemmehørende i Ypsilanti i Michigan. Selskapets visepresident, Pete Sanderlin, forteller at mannskapets skader er av varierende art, og at tilstanden er alvorlig for en av dem. Samtlige av dem er amerikanske statsborgere.

Brann i motoren

Flyet hadde tatt av fra Bogotá kort tid før ulykken. Det var på vei til Miami i USA lastet med blomster da det styrtet cirka 25 kilometer nordvest for den colombianske hovedstaden.

Ifølge AP meldte mannskapet fra om brann i den ene motoren, og sekunder seinere ble radiokontakten brutt. Ulykken blir nå etterforsket av colombianske luftfartsmyndigheter.

Andre styrt på seks uker

Dette er andre gang på seks uker Kalitta Air mister en Boeing 747. Den 25. mai krasjlandet nemlig et annet av selskapets fly etter en avbrutt takeoff i Brüssel. Mannskapet, da bestående av fem, overlevde også da.

LASTET MED BLOMSTER: Flyet, en Boeing 747-200, krasjet inn i et hus og drepte to. Mannskapet på åtte overlevde utrolig nok styrten. Foto: Scanpix
LASTET MED BLOMSTER: Flyet, en Boeing 747-200, krasjet inn i et hus og drepte to. Mannskapet på åtte overlevde utrolig nok styrten. Foto: Scanpix Vis mer
SJELDENT SYN: En brannmann tar et bilde av det brennende vraket.
TOK FYR: Mannskapet rakk å melde fra om brann i den ene jetmotoren før radiokontakten ble brutt og flyet styrtet.