To drept da taket raste

To svenske bygningsarbeidere døde av skadene de pådro seg da taket på Kampen skole falt sammen i morgentimene i dag. Det var ingen skolebarn i nærheten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var rett etter klokka 8 i dag at taket mellom 4. til 5. etasje på Kampen skole i Oslo kollapset. Store deler av skolen er under rehabilitering, og elevene oppholder seg i andre bygninger. Det var taket på et rom på 110 kvadratmeter som raste.

To svenske arbeidere på 23 og 24 år omkom i ulykken. Han ene ble erklært død momentant, mens han andre døde på Ullevål universitetssykehus ved 11-tida.

Ferdige

Ytterligere tre personer ble kjørt til legevakta med lettere skader.

Politiets hunder markerte funn i ruinene, men søket i bygningen er nå avsluttet uten resultat. Det kan ha dreid seg om klær eller andre effekter som fikk hundene til å reagere.

Nå overtar arbeidstilsynet og kriminalteknikere for å undersøke hvordan dødsulykken kunne skje.

Informasjonssjef Siv Jacobsen i Undervisningsbygg presiserer at ulykken skjedde på en avstengt byggeplass, og at ulykken er å karakterisere som en byggeulykke, og at den ikke skjedde fordi bygningen er for dårlig, hevder Jacobsen .

Elever fortsetter

Det var elever på skolen, men selve ulykkesbygget var avstengt. Undervsiningen fortsetter som vanlig utover dagen, men det skal holdes en samling for å fortelle barna hva som har skjedd.

- Gulvet på loftet raste ned. Det var et forferdelig virvar av stål, betong og deler av taket. Det er et tungt og slitsomt redningsarbeide, men bygget er nå sikret og det er trygt for de som jobber der oppe, sa brigadesjef Rune Sikkerbøl til Dagbladet.no mens søket i rommet pågikk.

Det var folk både på loftet og etasjen under da bygget raste sammen. Det er altså gulvet/taket mellom 4. og 5. etasje som kollapset.

Det er fortsatt ingen som vet hvorfor gulvet på loftsrommet falt sammen. 10 firmaer deltar i rehabiliteringsarbeidet. To bygg skal bygges sammen, i tillegg til full rehabilitering av eksisterende bygg. Hele skolen er stengt under rehabiliteringen.

Krisehjelp

Etter å ha fått litt hjelp på stedet, ble kollegene til de døde arbeiderne kjørt til legevakta med buss. De var tydelig preget av episoden trolig flere av dem var øyenvitner til.

Jacobsen sier at Undervisningsbygg nå jobber for å ta vare på arbeiderne, lærere og skolebarn.

- Det viktigste for oss er det menneskelige aspektet, sier hun.

TO DØDE: Det var ingen elever i nærheten da deler av skolebygget kollapset.
REV VEGGER: Ifølge rektor ble det revet vegger rett før dødsulykken.