To drept etter akrobatflyging

Ulovlig akrobatflyging i lav høyde var årsaken til ulykken i Sandane, mener Havarikommisjonen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ulovlig akrobatikkflyging var trolig årsaken til flyhavariet i Sandane i fjor der to personer omkom. Det er konklusjonen i en rapport om småflyulykken fra Havarikommisjonen.

- Etter den siste hendelsen på Sandane i fjor, har vi funnet ut at det trolig var akrobatikk i kombinasjon med lavtflyging som var årsaken til ulykken, sier direktør Sverre Quale i Havarikommisjonen til NRK.

Ifølge kommisjonen hadde ikke piloten som førte flyet den nødvendige tillatelse for akrobatikkflyging. Nå vil Havarikommisjonen at Luftfartstilsynet klargjør regelverket på området.

- Et slikt havari burde være unødvendig, så lenge en etterlever regelverket og har de rette sertifikatene for denne typen flyging, sier Quale.

To menn omkom da småflyet styrtet like ved Sandane lufthavn i Sogn og Fjordane i mai i fjor. Ulykken skjedde rundt 100 meter fra flystripen. Flyet foretok en lav overflyging over flyplassen, før det sannsynligvis fikk problemer. Det styrtet deretter i tretoppene på land, og deler av flyet endte i sjøen. Det var klart vær i området da ulykken skjedde.

(NTB)