Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

To drept etter at 18-åring skjøt vilt i Finland

Lå på et tak og åpnet ild mot politiet og tilfeldige personer. Sju skadd.

ÅPNET ILD: To er drept og sju skadd, etter at en 18-åring begynte å skyte i en sentrumsgate i den finske byen Hyvinge i natt. Foto: AP Photo/Lehtikuva/Sari Gustafsson/SCANPIX
ÅPNET ILD: To er drept og sju skadd, etter at en 18-åring begynte å skyte i en sentrumsgate i den finske byen Hyvinge i natt. Foto: AP Photo/Lehtikuva/Sari Gustafsson/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): To 18-åringer ble i natt drept da en 18 år gammel mann åpnet ild mot tilfeldige personer i en sentrumsgate av den finske byen Hyvinge, et par mil nord for Helsingfors. Av de sju skadde oppgis tilstanden en politikvinne (23) som kritisk.

Gjerningsmannen, av politiet beskrevet som en «normal finsk mann», ble pågrepet uten dramatikk et par kilometer fra åstedet. Mannen handlet trolig alene, og politiet har så langt ingen grunn til å tro at han kjente ofrene, ifølge hbl.fi.

Ifølge politiet klatret gjerningsmannen, ikledd kamuflasjeklær, opp på taket til en lav butikkbygning ved totida natt til i dag. Væpnet med en salongrifle og et grovkalibret gevær, avfyrte han minst 20 skudd mot personer som sto utenfor utesteder i nærheten. 

En 18-åring kvinne ble drept på stedet. Den andre drepte, en 20 år gammel mann, døde senere på sykehus.

- Jeg hørte flere skudd og at en kvinne skrek. Jeg snudde meg, og hun falt i bakken, sier et øyenvitne til avisa Helsingin Sanomat.

AVFYRTE MINST 20 SKUDD: Politiet har sikret seg to våpen som 18-åringen trolig brukte under drapene: En salongrifle og et grovkalibret gevær. Foto: REUTERS/Jussi Nukari/Lehtikuva/Scanpix
AVFYRTE MINST 20 SKUDD: Politiet har sikret seg to våpen som 18-åringen trolig brukte under drapene: En salongrifle og et grovkalibret gevær. Foto: REUTERS/Jussi Nukari/Lehtikuva/Scanpix Vis mer

Den første politipatruljen var på plass kort tid etter de første skuddene. En 23-årig politikvinne, som var ikledd skuddsikker vest, oppgis å være alvorlig skadd etter at hun ble truffet i magen.

- Hun ble skutt da hun gikk ut av bilen, sier politiets talsperson Satu Koivu til Helsingin Sanomat.

En av de andre sju skadde er utøver på elitenivå innen den finske nasjonalsporten boboll, som er en slags variant av baseball. Ytterligere to av de skadde skal også være aktive innen sporten.

Mannen skal ha stukket av i en lyseblå Toyota Hiace. På grunnlag av tips fra publikum ble han rundt klokka 07.45 pågrepet uten motstand på Jokelantie, et par kilometer fra Hyvinge sentrum, ifølge hbl.no. Politiet opplyser at de har sikret seg to våpen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling