Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

To drept etter trusler mot prins Harry

Minst to drept, og flere såret.

ANGREPET: Camp Bastion i Afghanistan, der prins Harry er stasjonert som helikopterflyver for den britiske hæren, ble fredag kveld angrepet etter sterke Taliban-trusler mot prinsen. To er drept, og flere såret. Foto: Scanpix
ANGREPET: Camp Bastion i Afghanistan, der prins Harry er stasjonert som helikopterflyver for den britiske hæren, ble fredag kveld angrepet etter sterke Taliban-trusler mot prinsen. To er drept, og flere såret. Foto: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Etter å ha truet med å skulle gjøre alt i sin makt for å drepe prins Harry forrige uke, har militante styrker nå slått til mot tronearvingens base i Afghanistan, hvor minst to skal ha blitt drept.

Angrepet skjedde ifølge SkyNews fredag kveld.

Amerikanske tjenestemenn forteller at tungt bevæpnede opprørere gikk til angrep mot amerikanske Camp Bastion utstyrt med granater, raketter og håndvåpen, og flere soldater skal være såret.

Prinsen, som tjenestegjør som helikopterflyver for den britiske hæren, skal ha vært rundt to kilometer fra hendelsen - og er ifølge en NATO-talsperson uskadd.

- Han var aldri i fare, sier en talsperson til SkyNews.

Det er andre gang han utplasseres i krigen i Afghanistan siden debuten i 2007, hvor han er en del av de britiske troppene i den krigsherjede Helmand-provinsen.

Prinsen fyller forøvrig 28 år i dag.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media