Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

To drept i angrep mot flyplassen i Kabul

Minst ti såret, blant dem flere utenlandske soldater.

ANGREP MILITÆRBASE: To sivile afghanere ble drept i selvmordsangrepet mot den strengt bevoktede militærbasen ved flyplassen i Kabul. Fire soldager ble også såret, opplyser ISAF. Foto: Manish Swarup/Scanpix/AP
ANGREP MILITÆRBASE: To sivile afghanere ble drept i selvmordsangrepet mot den strengt bevoktede militærbasen ved flyplassen i Kabul. Fire soldager ble også såret, opplyser ISAF. Foto: Manish Swarup/Scanpix/AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||To sivile afghanere ble drept og minst ti mennesker ble såret, blant dem flere utenlandske soldater, i et selvmordsangrep mot flyplassen i Kabul tirsdag morgen.

Politikilder i den afghanske hovedstaden opplyser at bomben var skjult i en bil som ble sprengt i lufta ved hovedporten til det strengt bevoktede flyplassområdet.

En talsmann for innenriksdepartementet opplyser at to sivile afghanere ble drept og seks sivile ble såret i angrepet.

En talsmann for den NATO-ledede ISAF-styrken i landet, oberst Koziel Bart, opplyser at tre amerikanske og en belgisk soldat også ble såret.

- Det var et selvmordsangrep utenfor hovedporten til militærbasen ved flyplassen, sier Bart.

Taliban hevder at det var de som sto bak tirsdagens angrep, som ifølge talsmannen Zabiullah Mujahid var rettet mot en bilkortesje fra ISAF-styrken.

15. august ble sju afghanere drept i et Taliban-angrep mot ISAF-hovedkvarteret i Kabul.

(NTB)

 

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling