To drept i angrep mot Hamas-base på Gazastripen

Det har vært flere opptøyer i kjølevannet av USAs beslutning om å anerkjenne Jerusalem som Israels hovedstad.

DREPT: To mennesker er drept i et angrep mot en Hamas-base på Gazastripen etter at Trump besluttet å anerkjenne Jerusalen som Israels hovedstad. Foto: AP Photo / Khalil Hamra / NTB scanpix
DREPT: To mennesker er drept i et angrep mot en Hamas-base på Gazastripen etter at Trump besluttet å anerkjenne Jerusalen som Israels hovedstad. Foto: AP Photo / Khalil Hamra / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

To palestinere er blitt drept i et israelsk luftangrep mot en Hamas-base på Gazastripen, ifølge helsemyndighetene i området.

Angrepet natt til lørdag rammet en base som brukes av den islamistiske Hamas-bevegelsens væpnede styrker i Nusseirat, sentralt på Gazastripen.

De siste dagene har det vært opptøyer og sammenstøt flere steder ved grensa mellom Gazastripen og Israel i kjølvannet av USAs beslutning om å anerkjenne Jerusalem som Israels hovedstad. To palestinere er blitt drept i disse sammenstøtene.

Samtidig er det blitt skutt raketter fra Gazastripen mot Israel, og den israelske hæren sier den har bombet mål i det palestinske området som svar på rakettangrepene.

Hamas har i en årrekke hatt makten på Gazastripen, men bevegelsen har nå godtatt å gi fra seg styringen av området til Fatah-partiet, som har makten på Vestbredden. Maktovertakelsen skulle egentlig skjedd 1. desember, men den er blitt utsatt.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer