DREPT: To mennesker er drept i et angrep mot en Hamas-base på Gazastripen etter at Trump besluttet å anerkjenne Jerusalen som Israels hovedstad. Foto: AP Photo / Khalil Hamra / NTB scanpix
DREPT: To mennesker er drept i et angrep mot en Hamas-base på Gazastripen etter at Trump besluttet å anerkjenne Jerusalen som Israels hovedstad. Foto: AP Photo / Khalil Hamra / NTB scanpixVis mer

To drept i angrep mot Hamas-base på Gazastripen

Det har vært flere opptøyer i kjølevannet av USAs beslutning om å anerkjenne Jerusalem som Israels hovedstad.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

To palestinere er blitt drept i et israelsk luftangrep mot en Hamas-base på Gazastripen, ifølge helsemyndighetene i området.

Angrepet natt til lørdag rammet en base som brukes av den islamistiske Hamas-bevegelsens væpnede styrker i Nusseirat, sentralt på Gazastripen.

De siste dagene har det vært opptøyer og sammenstøt flere steder ved grensa mellom Gazastripen og Israel i kjølvannet av USAs beslutning om å anerkjenne Jerusalem som Israels hovedstad. To palestinere er blitt drept i disse sammenstøtene.

Samtidig er det blitt skutt raketter fra Gazastripen mot Israel, og den israelske hæren sier den har bombet mål i det palestinske området som svar på rakettangrepene.

Hamas har i en årrekke hatt makten på Gazastripen, men bevegelsen har nå godtatt å gi fra seg styringen av området til Fatah-partiet, som har makten på Vestbredden. Maktovertakelsen skulle egentlig skjedd 1. desember, men den er blitt utsatt.

(NTB)