To drept i angrep mot jordmorskole i Afghanistan

Minst to personer ble drept og minst fem ble såret da væpnede menn stormet en jordmorskole i Jalalabad i Afghanistan. Angrepet varte i over seks timer.

ANGREP: Minst to personer ble drept og minst fem ble skadd da væpnede menn stormet en jordmorskole i Jalalabad i Afghanistan i dag. Angrepet varte i over seks timer. Bildet viser afghanske sikkerhetsstyrker utenfor bygget. Foto: AFP / NTB Scanpix
ANGREP: Minst to personer ble drept og minst fem ble skadd da væpnede menn stormet en jordmorskole i Jalalabad i Afghanistan i dag. Angrepet varte i over seks timer. Bildet viser afghanske sikkerhetsstyrker utenfor bygget. Foto: AFP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Minst 67 mennesker, inkludert eleverer og lærere, var inne på jordmorskolen i Jalalabad i Nangarhar-provinsen da angrepet begynte ved 10-tiden lørdag formiddag.

Et øyenvitne i et nærliggende departement sier til AFP at han hørte flere eksplosjoner og så minst tre væpnede gjerningsmenn på vei mot jordmorskolen.

Nangarhars politisjef Ghulan Sanyee Stanikzai sier til AFP at to personer - en vakt og en sjåfør - ble drept, og at fem andre ble såret, før angrepet var over ved 16-tiden.

Inamullah Mikhail, talsperson for Nangarhars helsedepartement, sier 48 kvinner fra avsidesliggende distrikter var elever ved et toårig jordmorprogram ved skolen. Den ligger sentralt i Jalalabad, i et område der flere internasjonale organisasjoner og konsulater har kontorer, og finansieres av afghanske myndigheter.

- Vi aner ikke hvorfor en jordmorskole ble angrepet, sier Mikhail.

Ingen grupper har så langt påtatt seg ansvaret, men den ytterliggående islamistgruppa IS har stått bak en rekke lignende angrep i Jalalabad den siste tiden, der flere titalls mennesker er drept. Sist 11. juli, da elleve mennesker ble drept i et angrep mot fasiliteter som tilhørte det afghanske utdanningsdepartementet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer