Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

To drept i eksplosjon

To personer er drept i en eksplosjon i sør-Israel i dag. Nå håper Israels ekstreme høyreside på flere stemmer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ett barn og en voksen døde i eksplosjonen, som fant sted i nærheten av Gaza, melder nyhetsbyrået Ap. Israels nasjonale redningstjeneste sier at eksplosjonen enten skyldes et palestinsk rakettangrep eller en skyteepisode nær grenseområdet til Gaza. To arabiske gjetere ble drept i angrepet.

Den militante islamistiske gruppa Islamsk Jihad tar ansvaret for angrepet. Denne gruppa har tatt ansvaret for en rekke selvmordsaksjoner og militære angrep mot israelske mål, til tross for den uoffisielle våpenhvilen palestinerne har inngått med Israel.

Gagner høyresida

Dagens angrep er dårlig nytt for den israelske venstresida. Den israelske høyresida forventes nemlig å få flere stemmer hvis palestinere angriper israelske mål i dag, valgdagen. Politikeren Benjamin Netanyahu og hans Likud-parti er de som kan komme til å tjene best på slike angrep. Partiet er imot enhver fredsavtale med palestinerne, og ønsker ikke en palestinsk stat.

- Vi skal ikke gi noe av Israel til de hellige krigerne i Hamas slik den sittende regjeringen vil, forsikret den tidligere statsministeren og lederen av Likud, Benyamin Netanyahu i valgkampinnspurten.

Ifølge den israelske hæren, er ialt fire raketter fyrt av fra Gaza og inn i Israel i dag.

- Ikke rettferdig

Israelsk kommentatorer frykter rekordlav valgdeltakelse i dagens valg. Dagbladet.no har snakket med seks israelere, som alle sider de ikke vil stemme ved dagens valg: «Jeg orker ikke mer politikk», er gjennomgangstonen.

Den arabisk-israelske bloggeren og skribenten Fayrouz Saqrawi (24) vil stemme i dag. Hun kommer ikke til å stemme på Likud og Benyamin Netanyahu. «Å bruke slagord som «Netanyahu er sterk mot Hamas» er smart, men ikke rettferdig. Israel trenger en moderat leder siden situasjonen er i ferd med å bli mer ekstrem», sier til BBC. Hun kommer til å stemme på et av de arabiske partiene i dag.

31 politiske partier stiller til valg i dag.

Dagbladet.no følger dagens valg i Israel, og kommer jevnlig med nye oppdateringer.

<B>VIKTIG VALG: </B> Dagens israelske valg har mye å si for israelernes - og palestinernes - framtid. Her er det en ultraortodoks jøde gir sin stemme i Jerusalem.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling