To drept i knivstikking

To personer er bekreftet omkommet etter knivstikking i Gudbrandsdalen. Gjerningsmannen er pågrepet, opplyser politiet.

TO DREPT: Politiet i Innlandet har rykket mandag 1. august ut til Otta i Gudbrandsdalen etter melding om to drepte i knivstikking. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Politiet i Innlandet har rykket ut til Otta i Gudbrandsdalen etter melding om knivstikking.

- Det bekreftes at to personer er funnet drept i et boligkompleks på Otta. Gjerningsmannen ringte selv nødetatene om forholdet, og ble pågrepet udramatisk i nærheten, skriver politiet.

Det blir gjennomført taktisk og teknisk etterforskning utover kvelden, kriseteam i Sel kommune er iverksatt.

KNIVSTIKKING: To personer er drept etter knivstikking på Otta i Innlandet mandag kveld. En er person er pågrepet. Foto: Bjørn Brandt / GD / NTB
KNIVSTIKKING: To personer er drept etter knivstikking på Otta i Innlandet mandag kveld. En er person er pågrepet. Foto: Bjørn Brandt / GD / NTB Vis mer

- Tragisk

Operasjonsleder Kristian Bjaanes i Innlandet politidistrikt sier til Dagbladet kl. 19.30 at de ikke vil kommentere noe ytterligere utover det de allerede har skrevet på Twitter.

Varaordfører Pål Ellingsbø forteller at han fikk beskjed om hendelsen via kriseteamet.

- Det er selvsagt en tragisk hendelse. I Sel kommune er det nå satt kriseteam. Utover det så er det en pågende etterforskning så jeg ønsker ikke å kommentere utover det.

NTB fikk opplyst i 22-tiden at mannen fortsatt ikke var brakt i arresten, fordi det pågikk åstedsarbeid og i bevissikring på åstedet. Det er så langt ikke tatt stilling til om når mannen skal framstilles for varetektsfengsling, og politiet har ikke opplysninger om hvilken forsvarer han har fått oppnevnt.

TO DREPTE: Politiet i Innlandet rykket ut til Otta i Gudbrandsdalen etter melding om to drepte i knivstikking. Video: Dagbladet TV Vis mer

Kripos bistår

Operasjonsleder Kristian Bjaanes forteller til NRK at de har et relativt klart bilde av hva som har skjedd, men understreker at de fortsatt er helt i oppstartsfasen.

På spørsmål om politiet kjenner til den pågrepne, svarer Bjaanes:

– Vi kommenterer ikke knytinger slik saken står nå.

Innsatsleder i Innlandet politidistrikt, Fredrik Thompson er på stedet. Han forteller at det er for tidlig å si noe om partene har noen tilknytning til hverandre.

Thompson sier at ingenting tyder på at dette er et bestemt miljø. Han forteller også at de tre involverte skal være norske statsborgere.

– Så vidt meg bekjent, ja.

Taktisk og teknisk etterforskning pågår utover natten, pårørende er varslet, berørte er tatt hånd om av kriseteam på Otta. Kripos bistår.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer