Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

To drept i nok en tunnelulykke

Bilen tok fyr da to menn kjørte inn i fjellveggen i Rotsethorn-tunnelen mellom Volda og Austefjorden i Møre og Romsdal i natt. Begge døde i sammenstøtet, som var den 10. tunnelulykken i Norge i år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Røykdykkere fra brannvernet i Volda rykket ut, men livet sto ikke til å redde.

- Vi tror mennene døde i sammenstøtet med fjellveggen, og ikke av brannen. Slik vraket så ut, tyder det på at bilen holdt en forholdsvis stor fart, sier lensmannsbetjent Einar Rostad ved Volda lensmannskontor.

Politiet fikk melding av Vegtrafikksentralen kokken 02.40, som igjen var blitt varslet av en kvinnelig bilist som kom til tunnelen etter sammenstøtet. Bilen sto da i brann 300 meter fra den ene inngangen. Hun fikk rygget ut av tunnelen og varslet via nødtelefon.

- På grunn av de spesielle forholdene i tunnelen ble det kraftig røyk- og varmeutvikling. Derfor ble redningsarbeidet både ubehagelig og farlig for røykdykkerne. Men vi fikk til slutt luftet skikkelig ut av tunnelen og kommet oss inn. Vi så raskt at vi kom for seint, forteller Rostad.

Politiet hadde problemer med å identifisere de forulykkede, men dette er nå gjort. Begge de omkomne, i tjue- og trettiårsalderen, er fra Sunnmøre. Alle pårørende er likevel ennå ikke varslet, og politiet går derfor ikke ut med identiteten til de omkomne.

TOTALVRAK: Slik så det utbrente vraket ut etter ulykken i Rotsethorn i Møre og Romsdal i natt.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media