To drept i politijakt

To mennesker ble drept i en biljakt med politiet i natt. En av de drepte var drosjesjåfør som ble påkjørt av fluktbilen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De to døde i morges på Ullevål sykehus av skadene de pådro seg i sammenstøtet mellom to biler.

Politiets særskilte etterforskningsorgan (SEFO) etterfosker saken, og politiet uttaler seg derfor minst mulig om biljakten gjennom Oslos gater i natt.

Nektet å stoppe

Biljakten startet i Tollbugata, ved Børsen i Oslo sentrum. Ved 04-tiden oppdaget en politipatrulje en bil som kjørte mot kjøreretningen, og inn i en enveiskjørt gate. Da politiet signaliserte at bilføreren skulle stanse, ignorerte han dette. Bilen satt i stedet opp farten og kjørte inn i andre enveiskjørte gater.

Hasardiøs ferd

Turen gikk videre oppover Akersgata og gjennom Ullevålsveien før føreren brått svingte av og satt kursen mot Carl Berners plass. I krysset Christian Michelsens gate og Vogts gate kolliderte fluktbilen med en drosje som kom kjørende fra Grünerløkka. Politiet, som lå like bak i stor hastighet, klarte så vidt å unngå et sammenstøt med de to andre bilene.

Den 35 år gamle drosjesjåføren, som ikke kan lastes for ulykken var alvorlig skadd etter sammenstøtet, og ble bragt til Ullevål sykehus. Han døde nå i morges av skadene han ble påført. Begge mennene i fluktbilen ble også skadd. En 50 åring døde i formiddag, mens den andre, en 34-åring har pådratt seg mindre skader og er utenfor livsfare.

Promille?

Politiet mistenker føreren av fluktbilen for å være påvirket, og det er tatt utvidet blodprøve av begge de to i bilen. Politiet kan i morges ikke si noen om hvor stor fart bilene i jakten hadde, men det håper SEFO å få kartlagt.

DREPT:En drosjesjåfør ble drept da en bil på flukt fra politiet kolliderte med drosjen i Oslo i morges.