Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

To drept i russisk gissel-drama

MOSKVA (NTB): En russisk sikkerhetsoffiser døde i dag etter at han ble skutt sammen med gisseltakeren som fredag bortførte en svensk diplomat utenfor Sveriges ambassade i Moskva.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet påsto tidligere at mannen døde i morges på sykehus som følge av hjerteattakk under gisselaksjonen. Men tv-bilder fra NTV viser at den russiske obersten Anatolij Saveljev ble truffet av flere skudd da politiets skarpskyttere gikk til aksjon.

Saveljev fra sikkerhetspolitiet FSB tok frivillig plassen til diplomaten Jan-Olof Nyström i bilen som gisseltakeren holdt Nyström i, og forsøkte å forhandle med den maskerte gjerningsmannen.

Stanset

Mannen som var væpnet med en granat, stanset Nyström da han skulle kjøre ut av den svenske ambassaden. Granatmannen tvang seg inn i bilen og krevde 100.000 dollar og fritt leide for å slippe Nyström fri. Russiske forhandlere lyktes i å få Nyström løslatt, mot at en av deres tok plassen hans.

Sikkerhetsoffiseren hadde lang erfaring fra gisseldramaer og krigssituasjoner, blant annet i Afghanistan, Budjonnovsk og Tsjetsjenia.

Nyström var tydelig berørt av hendelsen, og roste Saveljev.

- Det var tragisk å høre om min bror Anatolijs død, sa Nyström, som skulle tilbake til Sverige på juleferie i morgen.

- Dette er en svært vanskelig situasjon for meg personlig, sa han med gråten i stemmen.

Saveljev skal ha sittet i bilen med en løkke om halsen. Han skal deretter ha fått et hjerteattakk. Under legenes behandling av ham gikk politiet til aksjon.

Den svenske ambassadøren sier at sikkerheten ved ambassaden nå skal gjennomgås om igjen.

DRAMATISK: </B>Skarpskyttere og politifolk i sivil forlater et skur inne på ambassadeområdet etter at gisseltakeren var blitt skutt.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!