To drept, ny uro på Vestbredden

En israelsk kvinne og en palestinsk demonstrant ble drept under ny uro på Vestbredden fredag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Statsminister Ehud Barak sa at Israel vil hevne drapet på den israelske kvinnen fredag morgen, og palestinerne forberedte seg på represalier. I mellomtiden ble en 18 år gammel palestiner drept av israelske soldater i Betlehem.

- Disse feige angrepene mot sivile vil ikke hindre oss i å bekjempe vold og terrorisme, het det i en erklæring fra den israelske statsministeren.

Den 45 år gammel israelsk kvinnen ble drept og to andre israelere såret i en aksjon utenfor Hebron på Vestbredden fredag morgen.

Varsler hevn

Aksjonen skjedde nær den store jødiske bosettingen Kiryat Arba, da væpnede palestinere åpnet ild fra en bil mot en gruppe israelere som satt i et annet kjøretøy. Tilstanden er alvorlig for de to som ble såret, ifølge en militær talsmann.

Barak betegnet episoden som meget alvorlig og sa at drapsmennene skal bli straffet.

- Slik vi har vist tidligere, vil vi ikke la disse drapsmennene slippe unna ustraffet, sa han.

Gamlebyen

I gamlebyen kom det til sammenstøt da hundrevis av palestinere forsøkte å storme en israelsk politistasjon nær Løveporten. Minst 12 palestinere ble såret, da israelerne tok i bruk tåregass og skarpe skudd.

3.000 politimenn og soldater var satt i beredskap i påvente av muslimenes fredagsbønn, og den palestinske befolkningen på Vestbredden ble hindret i å reise inn i Øst-Jerusalem for å be ved Al-Aqsamoskeen.

Ledere for en rekke palestinske organisasjoner hadde på forhånd oppfordret til demonstrasjoner fordi det er 13 år siden den første palestinske intifadaen startet.

Over 300 mennesker, de fleste av dem palestinere, er blitt drept i sammenstøt de siste ti ukene. Torsdag ble en soldat og to andre israelere såret på Vestbredden, og tilstanden var fredag kritisk for soldaten.