To drept og 14 skadd i selvmordsangrep i Nigeria

Ved moské.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Minst to personer ble drept og 14 såret i et selvmordsangrep utenfor en moské i den nordøstlige byen Gombe i Nigeria tirsdag.

Byen ligger like utenfor hovedområdet for den ytterliggående islamistiske gruppen Boko Harams operasjoner og har blitt angrepet flere ganger de siste månedene.

- Vi drev med bønn da vi hørte en høy eksplosjon, sier et vitne, Musa Usman, til nyhetsbyrået Reuters.

- Vi sprang ut av moskeen. Det var så mange folk som lå såret på bakken, forteller Usman videre.

Tjenestemann i Røde Kors, Umar Ahmed, som var på stedet for angrepet tirsdag, sier at selvmordsbomberen og to andre personer ble drept. En tjenestemann ved sykehuset hvor de skadde ble fraktet, sier at 14 personer fikk behandling der. Noen av de 14 er kritisk skadd, ifølge tjenestemannen.

USAs utenriksdepartement sa tirsdag at det tror at presidentvalget i Nigeria den 14. februar er en forklarende årsak til den kraftige økningen i Boko Haram-angrep den siste tiden. Gruppen har drept tusenvis siden opprøret startet i 2009. Boko Haram kjemper for en islamistisk stat i Nord-Nigeria.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.