Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

To drept og 19 skadet i skudd-dramaet

Gjerningsmannen og ett av ofrene døde i Montreal.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En kvinne i 20-årene ble drept i skudd-dramaet som rystet Dawson college i går kveld norsk tid. I tillegg er 19 personer skadet, 8 av dem kritisk. Canadisk politi bekrefter at også gjerningsmannen døde i går kveld.

- Den politimannen som var først ute tok kontrollen, og skjøt mot den mistenkte. Han døde, sier politi-inspektør Yvan DeLorme til BBC World.

Øyenvitner forteller at en høy, tynn mann i svart frakk og hanekam stormet kantinen på det canadiske universitetet og skjøt mot studentene.

- Skjøt på alle

- Jeg var livredd. Mannen skjøt mot folk på måfå. Han brydde seg ikke, han bare skjøt på alle, sier Devansh Smri Vastava, student ved universitetet. - Og politiet skjøt. Det var helt vilt.

I alt er det 10 000 studenter ved universitetet, og de måtte alle rømme området. I tillegg ble også to kjøpesentre og en barnehage evakuert. TV-bilder viser flokker med studenter som løper i panikk. Noen har klær med blodflekker, andre gråter og omfavner hverandre.

- Det var det skumleste jeg noen gang har opplevd, sier student Michel Boyer.

- Jeg er bare 19 år, og det å få livet ditt og folk du er glad i passere i revy, det burde ikke skje, sier han.

PANIKK: Studenter rømmer universitetet hvor skudd-dramaet fant sted. Foto: REUTERS
PANIKK: Studenter rømmer universitetet hvor skudd-dramaet fant sted. Foto: REUTERS Vis mer

Sa ingenting

I kantinen lå studentene på gulvet, livredde. Mannen skal ha skutt rundt seg uten å si noe som helst. Etter få minutter kom politiet som skjøt og drepte mannen.

17 år gamle Barone satt i kantinen med kjæresten sin da gjerningsmannen kom inn. Etter at politiet hadde skutt mannen, hjalp de studentene ut. Han forteller at de måtte krype langs gulvet. På vei mot døra passerte de en jente som var skutt i ryggen. Hun lå med ansiktet ned i gulvet, og var dekket av blod.

Lærere forteller til BBC at de ble bedt om å forlate rommene en etter en, med hendene over hodet. Da de gikk gjennom korridorene passerte de dammer med blod.

Ny forklaring

Like etter dramaet meldte lokale medier at det var tre menn som hadde skutt mot studentene. Dette tilbakeviser politiet, og hevder det kun var en mann involvert, som nå er død. De leter ikke etter andre.

De tidligste meldingene sa dessuten at gjerningsmannen hadde tatt sitt eget liv, noe som også tilbakevises nå. - Basert på nyere informasjon konkluderer vi med at den mistenkte ble drept av politiet, sier politi-inspektør Yvan DeLorme til AP.

Ikke første gang

image: To drept og 19 skadet i skudd-dramaet

Politibetjent Francois Dore uttalte til CBC at gjerningsmannen var 25 år og fra Montreal-området, men han ga ikke ytterligere informasjon om mannen. Bilen til mannen sto fortsatt parkert ved universitetet, og politiet undersøkte i natt denne og gjerningsmannens leilighet.

Skudd-dramaet minner om 6. desember i 1989, da 25 år gamle Marc Lepine skjøt og drepte 14 kvinner ved Montreals École Polytechnique og deretter begikk selvmord. Denne episoden førte til en skjerping av våpen-lovgivningen i landet, som i motsetning til den amerikanske er svært streng.

DØDE: Gjerningsmannen ble skutt kort tid etter at politiet ankom stdet. Han drepte en og skadet 19 personer.