OPPTØYER: To innsatte ble drept og 21 skadd etter bråk i høysikkerhetsfengsel i Aten i dag. Foto: REUTERS/Alkis Konstantinidis/NTB Scanpix
OPPTØYER: To innsatte ble drept og 21 skadd etter bråk i høysikkerhetsfengsel i Aten i dag. Foto: REUTERS/Alkis Konstantinidis/NTB ScanpixVis mer

To drept og 21 skadd i fengselsopptøyer i Hellas

Gjengoppgjør.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

To fanger ble drept og 21 skadd i opptøyer i et gresk høysikkerhetsfengsel søndag, opplyser justisdepartementet i Hellas.

Det var albanske og pakistanske gjenger som barket sammen i Korydallos-fengselet i Aten, sier en kilde til nyhetsbyrået AFP. Fangene tok i bruk improviserte våpen. Årsaken til volden er ikke kjent.

Tilstanden skal være alvorlig for åtte av de skadde, og flere ambulanser rykket ut til fengselet. Rundt klokka 20 lokal tid lot det til at fangevokterne igjen hadde kontroll over situasjonen.

Det overfylte Korydallos-fengselet rommer mange kategorier innsatte, fra vanlige forbrytere til anarkister og korrupsjonsdømte politikere.

Fengselet har også en egen rettssal der politiske sensitive saker gjerne føres. Torsdag skal ledere fra det høyreekstreme greske partiet Gyllent daggry etter planen stilles for retten der. (NTB)