Gaza

To drept og 250 palestinere såret i sammenstøt med israelske soldater

Israelske soldater bruker skarpe skudd, tåregass og vannkanoner på grensen mot Gazastripen.

TO DREPT: Flere tusener palestinere deltar i fredagens demonstrasjoner. Så langt er to palestinere bekreftet skutt og drept og minst 250 såret. Foto: NTB Scanpix
TO DREPT: Flere tusener palestinere deltar i fredagens demonstrasjoner. Så langt er to palestinere bekreftet skutt og drept og minst 250 såret. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Israelske soldater bruker skarpe skudd, tåregass og vannkanoner mot palestinske demonstranter på grensen mellom Gazastripen og Israel. To er drept og 250 såret.

Palestinere har satt fyr på bildekk og kaster steiner over grensegjerdet for å ramme israelske soldater på den andre siden. Der svarer soldatene med skarpe skudd, tåregass og vannkanoner, opplyser aktivister og journalister.

Flere tusener palestinere deltar i fredagens demonstrasjoner. Så langt er to palestinere bekreftet skutt og drept og minst 250 såret, blant dem fem kritisk, opplyser helsemyndighetene på Gazastripen.

Ti av de sårede oppsøkte legehjelp i et teltsykehus som er opprettet i Khuzaa like ved grensen. Blant dem er 20 år gamle Mohammed Ashour, som var blant de første palestinerne som satte bildekk i brann tidligere på dagen.

- Vi kom hit fordi vi ønsker verdighet, sa han.

Han ble skutt i en arm.

Skarpskyttere

I påvente av demonstrasjonene hadde israelske skarpskyttere og stridsvogner inntatt stillinger langs grensen. Samtidig hadde palestinere satt fyr på bildekk for å skape svart røyk og dermed hindre sikten for skarpskyttere. Demonstranter hadde også sagt at de skal bruke speil for å blende skarpskytterne.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer