To drept og 41 skadd

En selvmordsaksjonist sprengte seg selv, drepte en annen person og skadet 41 på en bussholdeplass like i nord for Tel Aviv i Israel søndag morgen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det opplyser israelsk politi og helsepersonell. Ifølge israelsk politi var en av de drepte en selvmordsaksjonist. Bomben eksploderte circa klokken 08.10.

Ingen påtok seg umiddelbart ansvaret for aksjonen. En talsmann for Israels statsminister Ariel Sharon sier at Yasser Arafats selvstyremyndigheter bærer det fulle og hele ansvaret for tragedien, og at de ansvarlige kommer til å måtte «betale».

Den ytterliggående islamistiske organisasjonen Hamas oppfordret like etter eksplosjonen til fortsatt palestinsk motstandskamp.

Ventet på bussen

Bomben eksploderte på en bussholdeplass i byen Kfar Saba, like ved grensen til Vestbredden.

Selvmordsaksjonisten skal ha befunnet seg blant mennesker som sto og ventet på bussen, første arbeidsdag etter sabbaten. Aksjonisten skal ha hatt på seg et belte med eksplosiver, som detonerte da bussen ankom og folk steg om bord.

Personen som ble drept, utenom aksjonisten selv, er israeler.

41 mennesker blir behandlet for skader etter eksplosjonen. Tilstanden skal være alvorlig for to av de skadde.

Sikkerhetsmøte

Bare timer før bombeaksjonen møttes israelske og palestinske sikkerhetsoffiserer ved grensen og diskuterte koordinering av arbeidet for å hindre vold.

Israelerne sa etter møtet at de hadde kommet til en overenskomst med palestinerne om sikkerhetstiltak.

Israel har vært i høy beredskap i månedsvis mot muligheten for selvmordsaksjoner fra militante islamister som følge av de store urolighetene på Vestbredden og i Gaza siden september.

Drept israeler i bagasjerom

Bare et par timer før selvmordsaksjonen ble en død israeler funnet i bagasjerommet på en bil på Vestbredden.

Israelsk politi tror mannen ble drept av militante muslimske palestinere. Skadene på kroppen tyder på at han er blitt slått til døde.

Politiet arbeider ut ifra teorien at mannen mistet retningen på vei hjem fra Jerusalem til den israelske landsbyen Beit Shemesh.

Bilen ble funnet i nærheten av den palestinske landsbyen Surda nord for Ramallah på Vestbredden.

(NTB)