To drept på fjelltur

Den årlige juletradisjonen ble et mareritt da flere av deltakerne raste ned en fjellside i Hemne i Trøndelag i kveld. To menn omkom, og en er hardt skadd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ulykken skjedde på Kjørsefjellet ved Kyrksæterøra, midt mellom Trondheim og Kristiansund.

Jourhavende ved Uttrøndelag politidistrikt sier til Dagbladet.no at to menn er omkommet.

- Ulykken har skjedd i forbindelse med en årlig tradisjon, der en del mennesker går en sti opp til fjellet og tenner lykter. Nedstigningen er svært bratt, og da har to menn sklidd utfor et stup og omkommet, sier jourhavende Eli Aasland ved Uttrøndelag politidistrikt til Dagbladet.no.

Pleide ikke å være med

De syv som var med på turen skal ha vært en vennegjeng, alle menn i 40-årsalderen. De to som omkom på turen ned fra fjellet pleide ikke å være med på turen.

Tradisjonen med å tenne fakler begynte for noen år siden, etter at en gammel tyskerhytte på fjellet ble restaurert. Stien opp til hytta blir kalt «tyskstien».

Hovedredningssentralen på Sola fikk beskjed om ulykken klokka 2050. De ble varslet av AMK-sentralen i Trondheim.

- På det tidspunktet var det allerede et legehelikopter på ulykkesstedet, men det var behov for bistand, sier redningsinspektør Stein Solberg til Dagbladet.no.

Den ene av de omkomne ble hentet ut fra området med redningshelikopter klokka 22, mens den andre omkomne ved 2230-tiden blir hentet ut med bakkemannskaper, skriver Adresseavisas nettutgave.

Både frivillige, lokalt brannmannskap, politi og redningsmannskaper fra Norsk Luftambulanse på Ørlandet er på stedet.

Det var minusgrader og ti centimeter snø i området da ulykken skjedde.