To drept, ti skadd i Bergen

Bergensdistriktet ble rammet av fire alvorlige bilulykker i løpet av få timer i formiddag. Tolv personer ble fraktet til Haukeland sykehus. To av dem døde.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den første meldingen om en bilulykke kom rundt 10:50 til Bergen politikontor. En person i 50-årene antas å ha blitt drept av sin egen bil. Bilen har på en uforklarlig måte trillet over personen og blitt stående. Personen ble fraktet til Haukeland sykehus, der han senere døde av skadene.

Omtrent en time senere kom den neste meldingen. En dame i 80-årene ble påkjørt da hun skulle krysse Nygaten i Bergen sentrum. Kvinnen døde senere på Haukeland sykehus. Rutinemessig blodprøve av føreren ble foretatt uten å avdekke noe tegn til at personen var påvirket. En foreløpig sjekk av bilen viste heller ingen tegn på tekniske feil.

Den tredje meldingen tikket inn rundt 12:50, og tre biler og fjorten personer var innblandet. Ni av personene ble fraktet til akuttmottaket på Haukeland sykehus, der de ble lagt inn for observasjon. Ulykken skjedde på riksvei 555 på Sotra, og man antar at den ene personbilen har kommet over i feil kjøreretning. Også her ble det foretatt rutinemessig blodprøve, som foreløpig ikke avdekket noen form for rusmidler.

Omtrent 15:40 tikket det igjen inn en melding om bilulykke. En dame i 80-årene ble skadet da hun kjørte utfor veien ved Wias Jenssen vei. Kvinnen ble fraktet til Haukeland sykehus for videre observasjon, opplyser vaktsjef ved Bergen politidistrikt til Dagbladet.no.