Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

To drept under skoleskyting i California

Tenåring skal ha avfyrt skudd mot medelever. Minst to skal være drept.

SKOLESKYTING: En skoleskyting pågår i Los Angeles. Seks personer skal være skutt. Video: CNN Vis mer

Nødetatene i Los Angeles rykket torsdag morgen lokal tid ut etter meldinger om skyting ved en videregående skole i Santa Clarita. Skolen ligger omkring seks mil nord for Los Angeles sentrum.

Ifølge NBC Los Angeles ble det først meldt at sju personer var skutt. Tallet er seinere justert flere ganger, men like før klokka 19.30 norsk tid opplyser politiet at seks personer blir behandlet på lokale sykehus med skader.

Ifølge CBS Los Angeles er minst to kritisk skadd, begge skal være menn. BBC melder torsdag kveld norsk tid at to personer er drept i hendelsen. Ei kvinne ble bekreftet omkommet etter å ha ankommet Henry Mayo Hospital.

Politiet bekrefter at minst tre av de skadde er elever ved skolen. Også den mistenkte gjerningsmannen er identifisert som en 15 år gammel elev.

Like etter klokka 18.30 norsk tid meldes det at gjerningspersonen ikke lenger er noen trussel. Ifølge Washington Post er han pågrepet og behandles på sykehus. Det mistenkes ikke at flere var involvert.

- Hold deg innendørs

Lokalt politi advarte folk mot å ferdes i nærheten av skolen etter skyteepisoden, som har i overkant av 2000 elever. Gjerningspersonen hadde da stukket av fra stedet, og ble beskrevet som en mørkkledd mann med asiatisk utseende. Han skal være i tenårene, melder ABC7.

- Hvis du bor i nabolaget i nærheten av Saugus videregående, LÅS DØRA og hold deg innendørs. Hvis du ser den mistenkte, en mørkkledd mann, i hagen, ring 911, skreiv politiet på Twitter etter skytingen.

Det ble også innført såkalt lock down på flere skoler i området.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media