To drosjeran på en uke

Ingen er pågrepet etter at politiet for andre gang på en uke bevæpnet seg etter et drosjeran på Haugenstua i Oslo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Drosjesjåføren plukket, ifølge politiet, opp raneren på sjøsiden av Oslo S og kjørte så til Haugenstua. Der ble han klokken 01.00 truet med pistol og ranet.

Dette er andre drosjeran på en uke i dette området. Nøyaktig for en uke siden ble en kvinnelig sjåfør ranet av en mann med håndvåpen. Den gang ble sjåføren oppringt og så ranet da hun kom fram til stedet der hun skulle plukke opp «kunden». Politiet ser de to hendelsene i sammenheng.

- Vi utelukker ikke at disse to ranene kan ha noe med hverandre å gjøre. Vi kobler dem sammen på grunn av likheter, men er ikke sikker på at det er samme mann. Ranene skjedde på samme sted, raneren løp i samme retning i begge tilfellene, mens signalementet ikke kan kobles umiddelbart, forklarer operasjonsleder ved Oslo politidistrikt, Rolf Johannessen.

Signalementet på raneren for en uke siden var 30-35 år gammel, 1,80 høy og iført en blå arbeidsdress med pelskrage. Denne gangen var mannen beskrevet som 1,80 til 1,85 høy med mørkt kort hår og blå jakke med et Ringnes-emblem på.

Politiet har lett i området med hunder, uten resultat.

Drosjesjåføren ble ikke fysisk skadet under ranet.

- Såvidt vi skjønte tok han det pent, sier Rolf Johannessen.