To druknet - én savnet

To menn ble i går funnet omkommet etter en båtulykke på Lille Rostavatn i Målselv i Troms. Én er fortsatt savnet. De tre kameratene fra Tromsø var på fisketur og ble først meldt savnet etter to døgn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De tre mennene som alle er i begynnelsen av førtiåra, var bosatt i Tromsø. To er svogre. Politiet ville i går kveld ikke offentliggjøre identiteten til de tre. Kameratene ble meldt savnet fredag kveld, to døgn etter at de dro ut på fisketur.

Leteaksjonen startet i går morges. Klokka åtte fant letemannskaper den ene av de omkomne hundre meter ute i vannet, ved siden av den åpne 13 fots båten, som lå med kjølen opp.

Nesten elleve timer seinere, rett før leteaksjonen ble avsluttet for kvelden, ble den andre funnet. Dykkere fant ham på femten meters dyp bare få meter fra båten.

Garnrester

Årsaken til ulykken er ikke kjent. Vitner hevder det er funnet garnrester i propellen, men det vil politiet ikke bekrefte.

- Men jeg kan bekrefte at vi har funnet garnrester i båten, sier lensmann Arnfinn Sivertsen. Været i området var dårlig, med mye vind, da de tre dro ut onsdag.

Et redningshelikopter fra 339-skvadronen på Bardufoss, 10 dykkere og 40 personer fra Forsvaret og Røde Kors lette i hele går i og rundt Rostavatnet. De tre kameratene bodde i campingvogn på Rostadalen camping, like ved Lille Rostavatn. De dro ut på fisketur onsdag ved 17.00-tida, og da de ennå ikke var kommet tilbake fredag kveld, ringte eieren av campingplassen til politiet.

- Vi fikk melding om at de tre var savnet klokka 20.30 fredag kveld, men vi hadde ingen muligheter til å starte søk da. Det var for mørkt, sier lensmann Arnfinn Sivertsen.

Slo alarm

Eieren av campingplassen, Karstein Rostadmo, slo alarm etter at en av de andre gjestene på campingplassen ga beskjed om at han var bekymret for de tre.

- Jeg var ikke klar over at de hadde vært så lenge borte. Jeg trodde alt var i orden, sier Rostadmo. Rostadmo var selv med og lette etter de tre i hele går og var tydelig preget av ulykken.

- Vi har det ikke noe særlig bra nå, forteller Rostad.

Pårørende samlet seg i går på campingplassen. Leteaksjonen varte i går til klokka 19.00. Politiet og dykkere iverksetter nye søk etter den savnede i dag.