To eksperter: - Det er ikke Zimmerman som roper om hjelp

George Zimmerman sier at han skjøt Trayvon Martin (17) i selvførsvar, nå hevder to eksperter at det ikke var Zimmermans rop på opptak fra drapskvelden.

ARRESTERT: Her går George Zimmerman inn på politistasjonen i Sanford, Florida, like etter han ble arrestert kvelden da Trayvon Martin ble skutt. Foto: REUTERS/Sanford Police Department/Handout/ScanpixNTB
ARRESTERT: Her går George Zimmerman inn på politistasjonen i Sanford, Florida, like etter han ble arrestert kvelden da Trayvon Martin ble skutt. Foto: REUTERS/Sanford Police Department/Handout/ScanpixNTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Trayvon Martin (17) ble skutt og drept i slutten av februar i Sanford i Florida. Et drap som har fått massiv oppmerksomhet, og har skapt debatt om lovverket i staten.

Den som skjøt var George Zimmerman, som var en sivil nabo-vakt i området drapet skjedde i. Zimmerman har forklart at han skjøt for å beskytte sitt eget liv, altså i selvforsvar. Ifølge hans advokat hadde han en følelse av at enten han eller Martin kom til å dø den kvelden.

Hvem angrep? Det store spørsmålet i saken er hvem som angrep først, Zimmerman eller Martin.

I et lydopptak fra nødsentralen hører man en av naboene ringe inn og be om hjelp fordi at hun hører noen roper om hjelp utenfor. Zimmerman har fortalt at det var han som ropte om hjelp. Nå sier to eksperter, som har gjort en stemmeanalyse av opptakene, til Orlando Sentinel at det ikke er Zimmerman som roper i opptaket.

Samtalen en av naboene hadde med nødsentralen er lagt ut av Orlando Sentinel. Samtalen er slik:

- 911-nødsentralen, trenger du hjelp?

- Jeg er ikke sikker. Det er noen som skriker utenfor her.(...)- Er det en mann eller kvinne?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer