To eksplosjoner i Stockholm: - Kjent artist pågrepet

Fem personer er pågrepet etter to eksplosjoner i Stockholm natt til mandag. Politiet undersøker om den ene har sammenheng med et drap nyttårsaften.

EKSPLOSJON: Et inngangsparti til et bolighus i Stockholmsbydelen Grimsta fikk omfattende skader etter en eksplosjon natt til mandag. Foto: Lars Schröder / TT / NTB
EKSPLOSJON: Et inngangsparti til et bolighus i Stockholmsbydelen Grimsta fikk omfattende skader etter en eksplosjon natt til mandag. Foto: Lars Schröder / TT / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Natt til mandag gikk det av to eksplosjoner på ulike adresser i Stockholm.

Den første eksplosjonen inntraff ved portgangen til et bolighus i Grimsta og beskrives som kraftig. Den neste, noe mildere, inntraff seinere i Bagarmossen.

Politiet utelukker ikke at eksplosjonen kan ha sammenheng med at en 20 år gammel mann nyttårsaften ble skutt og drept i Vällingby i et mulig gjengoppgjør.

- Det er en av hypotesene vi ser på, men det er for tidlig å uttale seg om. Men vi kommer naturligvis til å undersøke det, sier Ola Österling i politiet til TT.

Fem personer pågrepet

Det har pågått en stor politi-innsats i Stockholm i morgentimene, og fem personer er pågrepet etter eksplosjonene.

Expressen melder at en av de pågrepne skal være en kjent rapartist.

Artisten skal ha hatt stor framgang i musikk-karrieren de siste åra, være tidligere straffedømt, og ha koblinger til kriminelle miljøer.

Ifølge Aftonbladets opplysninger mistenker politiet at eksplosjonen i Grimsta var rettet mot en annen kjent rapper, med koblinger til adressen.

I morgentimene opplyser politiet at en av de pågrepne, en mann, er siktet for å stå bak eksplosjonen i Bagarmossen.

- Han er siktet for skadeverk og for grove trusler. Det skjer ettersom han har utløst en sprengladning som skal ha vært rettet mot en person, forteller Österling.

Politiet ser foreløpig ingen forbindelse mellom de to eksplosjonene, men sier de skal undersøke dem opp mot flere hendelser den siste tida.

- Ekstremt kraftig

Den første eksplosjonen skjedde rundt klokka 3 natt til mandag.

- Det var en ekstremt kraftig eksplosjon som har forårsaket omfattende skader på inngangen til bolighuset, sier Österling til TT.

Én time senere inntraff en ny eksplosjon i Bagarmossen.

- Den er betydelig mindre enn den i Grimsta, men denne skjedde i en trappeoppgang. Vi har ikke så mye informasjon, men vi skal selvfølgelig se på om eksplosjonene har en sammenheng, sier Österling.

Det er ikke meldt om skadde etter eksplosjonene.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer