Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

To erfarne klatrere funnet omkommet i Kjerag i Rogaland

- De var begge fremragende klatrere.

ERFARNE KLATRERE: - De var begge fremragende klatrerer, blant de aller beste, sier sikkerhetssjef i Norges Klatreforbund, Stein Tronstad, om de to omkomne. Foto: Google Maps
ERFARNE KLATRERE: - De var begge fremragende klatrerer, blant de aller beste, sier sikkerhetssjef i Norges Klatreforbund, Stein Tronstad, om de to omkomne. Foto: Google Maps Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): To erfarne klatrere er funnet omkommet i Kjerag-området i Rogaland etter at de ikke kom hjem som planlagt i går kveld.

- De var begge veldig erfarne klatrere, blant de aller beste. Det er et hardt slag for klatremiljøet i Norge når slike ting skjer og heldigvis skjer det sjelden. De var absolutt fremragende klatrere, sier Stein Tronstad, sikkerhetsansvarlig i Norges Klatreforbund.

Han kjenner ikke forholdene i Kjerag og ønsker ikke å spekulere i hva som kan ha gått galt. Den omkomne fra Rogaland var medlem i klatreklubben Bratte Rogalands Venner. Kjetil Hjertvik, nestleder i klubben forteller at de nå er opptatt av å ta vare på de nærmeste.

- Vi er sterkt berørt og helt satt ut hele gjengen. Dette er svært dramatisk, og å miste en god venn er aldri godt, sier han.

- Kjent klatreområde Hjertvik forteller av Kjerag er blant landets best egnede områder for klatring.

- Det er mange forskjellige ruter i områder og vi kjenner ikke til hvilken rute de har valgt, sier han.

Kameratene hadde vært på tur siden tirsdag og ble meldt savnet da de ikke kom hjem som planlagt og ikke kunne nås på telefon. Hovedredningssentralen sendte ut et SeaKing-helikopter i 13-tiden i dag, og var ute med helikopteret igjen i ettermiddag.

- To klatrere ble lokalisert av SeaKing-helikopteret i 14-tiden og konstantert omkommet. Det har blitt gjort forbredelser i kveld med tanke på å hente dem i morgen tidlig når dagslyset kommer tilbake, sier Victor Jensen, operasjonsleder i Rogaland politidistrikt til Dagbladet.

Erfarne klatrere - De to hadde vært i Kjerag, men skulle ha kommet hjem i går kveld. Søket etter dem startet i 13-tiden i dag, sa Andreas Bull i Hovedredningssentralen i Sør-Norge.

Også seks klatrere fra Rogaland Alpine Redningsgruppe (RAR) deltok i leteaksjonen etter de to mennene. En av de omkomne var medlem RAR, skriver aftenbladet.no.

En av mennene er fra lokalområdet, mens den andre er fra Østlandet. Mannen fra Østlandet er i begynnelsen av 40-årene, mens den andre er i slutten av 30-årene. Pårørende er varslet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling