GRUNDIGE: Politiets tekniske etterforskere undersøker huset der den drepte 21-åringen bodde på Lund, ikke langt fra Kristiansand brannstasjon. Foto: TOR ERIK SCHRØDER/SCANPIX
GRUNDIGE: Politiets tekniske etterforskere undersøker huset der den drepte 21-åringen bodde på Lund, ikke langt fra Kristiansand brannstasjon. Foto: TOR ERIK SCHRØDER/SCANPIXVis mer

To etterlyst for Kristiansand-drapet

Politiet ber folk på Østlandet være årvåkne etter at stjålet bil er sett i Oslo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| KRISTIANSAND/OSLO (Dagbladet): Politiet opplyste på en pressekonferanse i kveld at to menn er siktet og etterlyst etter drapet på Lund i Kristiansand i går.

Begge er etterlyst for drap. Så langt er de imidlertid etterlyst bare internt i politiet, og navnene blir foreløpig ikke offentliggjort.

Samtidig med å kunngjøre siktelsene benyttet politiet anledningen til å offentliggjøre navnet på den drepte 20-åringen: Levi Sørensen.

Grå Kia Men politiadvokat Jan Tallaksen ber folk på Østlandet om å være årvåkne; de to siktede er mistenkt for å ha stjålet en bil, som er observert på Holmlia i Oslo.

- Det dreier seg om en grå Kia Shuma med kjennetegn RH57137, sier Tallaksen, som også understreker at politiet vil ha tips i saken. De kan ev. ringes inn på politiets fellesnummer 02800.

Politiet tror også at de to siktede, som er hjemmehørende på Østlandet, kjente det 20-årige drapsofferet, som i går ble funnet drept og dumpet i elva Otra bare et par steinkast fra huset der han bodde.

Intens etterforskning Agder-politiet har satt inn alle tilgjengelige ressurser etter likfunnet, og har fått bistand fra Kripos til de tekniske undersøkelsene, som har pågått i hele går og i dag. Samtidig har de avhørt en rekke personer.

Politiet er fremdeles tilbakeholdne med henblikk på hva som faktisk har skjedd. Avisa Aftenposten mener å vite at 21-åringen ble skutt i hodet og fikk strupen skåret over mens han lå og sov, men politiet vil ikke bekrefte dette.

Tidligere i dag ble det imidlertid funnet en kniv i Otra. Samtidig skal en tilhenger ha blitt brukt til å frakte den drepte fra huset til elva, ifølge Fædrelandsvennen.

En jevnaldrende av den drepte skal ha vært til stede under drapet og selv blitt knivskadd. Han er politiets hovedvitne, men det er ikke klart om han er avhørt.

Dagbladet følger saken.

DREPT: Levi Sørensen (20). Foto: PRIVAT
DREPT: Levi Sørensen (20). Foto: PRIVAT Vis mer