SAVNET I 41 DAGER: Den unge jenta Emilie Meng var bare 17 år da hun forsvant den 10. juli i år. Hun har nå vært savnet i 41 dager, og politiet står fortsatt uten spor. Foto: Politiet
SAVNET I 41 DAGER: Den unge jenta Emilie Meng var bare 17 år da hun forsvant den 10. juli i år. Hun har nå vært savnet i 41 dager, og politiet står fortsatt uten spor. Foto: PolitietVis mer

To etterlyste vitner har meldt seg i Emilie-saken

Men heller ikke de kunne tilføre saken noe nytt, og politiet står fortsatt uten spor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet) Den danske jenta Emilie Meng (18) forsvant sporløst den 10. juli i år.

Hun ble sist observert på Korsør stasjon i 04-tida denne morgenen, da hun sa farvel til to venninner som dro videre med en drosje. Selv ville Emilie spasere hjem til foreldrenes hus, noen få kilometer unna, men den unge kvinnen kom aldri hjem.

Ingen nye spor

Tross omfattende politiarbeid og flere store leteaksjoner, er jenta fortsatt savnet.

Visepolitiinspektør Søren Ravn-Nielsen, som er sjef for avdelingen som arbeider med forsvinningen, forteller at de fortsatt står uten spor i saken.

- Vi arbeider for fullt med dette, men foreløpig har vi ingenting nytt å melde, sier han.

Vitner meldte seg

Politiet etterlyste to personer som kunne ha vært i nærheten av Emilie den natta hun forsvant. Disse to personene har nå meldt seg, opplyser Ravn-Nielsen.

- Heller ikke de kunne bringe oss nærmere noen svar, sier han til Dagbladet.

- Det siste vi vet sikkert om henne er at hun befant seg på Korsør stasjon morgenen 10. juli. Etter det finnes ingen sikre spor, fortsetter han.

Ifølge Ekstra Bladet var de to etterlyste vitnene en ung mann og en ung kvinne, som befant seg på samme togstasjon som Emilie den natta hun forsvant. De hadde vært etterlyst i ti dager da de meldte seg tidligere denne uka, skriver avisa.

Tre teorier

Det er ingen mistenkte personer i saken, og visepolitiinspektøren understreker at det heller ikke er sikkert at jenta er blitt utsatt for en kriminell handling.

Politiet jobber utfra tre teorier om hva som kan ha skjedd henne:

  • Hun kan ha forsvunnet av egen vilje.
  • Hun kan ha blitt utsatt for en ulykke.
  • Det kan ha skjedd noe kriminelt med henne.

- Ettersom tiden går må vi innrømme det at håpet om å finne henne i live svinner, sa Ravn-Nielsen til Dagbladet forrige uke.

- Hun har ikke gitt noen livstegn fra seg, og det har ikke vært noen aktivitet på verken mobiltelefonen hennes, bankkontoen hennes eller på sosiale medier, fortsatte han.