Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

To familier drept i Libanon i natt

15 raketter inn på israelsk område. Synagoge truffet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no) I natt slapp israelske fly på nytt bomber over Libanon. Minst ti sivile ble drept, melder BBC.

- Likene av seks personer ble hentet opp fra ruinene i et hjem i grenselandsbyen Aitaroun, opplyser lokale myndigheter.

- En mor og to døtre ble drept sammen med hushjelpen fra Sri Lanka i kystbyen Tyre, forteller politiet
.

Flere angrep

Det regnet nok en gang bomber over de sydlige forstedene til Beirut. Rystelsene fra de første angrepene kunne merkes over hele Beirut, melder AP.

Den libanesiske militærbasen i Kfar Chima ble også angrepet.

I tillegg bomber israelerne lastebiler på veiene for å blokkere frakt av våpen  for Hizbollah. Like før daggry ble to lastebiler, hvorav en fraktet sement, truffet. Ingen skal ha blitt mistet livet.

Israelske fly avfyrte fire raketter mot et boligområde i Baalbek. Det er ikke meldt om skader. I likhet med hovedstadens forsteder, er også Baalbek en bastion for Hizbollah.

Samtidig avfyrte Hizbollah raketter over grensen til Israel. 15 byer og landsbyer skal være truffet av det nattlige rakettangrepet. Fem personer ble såret da en rakett traff en synagoge.

 UNDER ILD:   Israelske luftangrep rammet boligstrøk i den libanesiske byen Tyr både i går og i natt. FOTO: Scanpix/Reuters.
UNDER ILD: Israelske luftangrep rammet boligstrøk i den libanesiske byen Tyr både i går og i natt. FOTO: Scanpix/Reuters. Vis mer

Høye dødstall for sivile

Ved midnatt var det rapportert om 210 drepte libanesere; alle bortsett fra 14 var sivile. De siste omkom i går ettermiddag da en bro ble bombet nær grensebyen Sidon. En familie på ni, deriblant to barn ble drept.

Hittil har 24 israelere mistet livet.