Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

To favoritter til å overta etter Ramin-Osmundsen

Framtredende Ap-kvinner støtter Anniken Huitfeldt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Framtredende Ap-kvinner mener Anniken Huitfeldt bør bli ny barne- og likestillingsminister.

Det er fortsatt ikke kjent hvem som overtar etter Manuela Ramin-Osmundsen, men statsminister Jens Stoltenberg vil lette på sløret denne uken. Det kan skje allerede mandag, dersom Stoltenberg velger å avholde et ekstraordinært statsråd.

Mens flere i Ap den siste uken har tatt til orde for at fiskeriminister og nestleder i Ap, Helga Pedersen, bør få en mer sentral statsrådsstilling, mener kvinnenettverket i Ap at Huitfeldt bør etterfølge Ramin-Osmundsen.

- Vi trenger en dyktig fagperson, og en som klarer å stå gjennom politiske prosesser og mediekjør. Jeg ønsker meg en som har politisk erfaring. Anniken er en meget habil kandidat, og hun er en profesjonell politiker. Anniken Huitfeldt er et godt navn, sier Mildrid Søbstad, som er styremedlem i Kvinnenettverket og leder av kvinnenettverket i Nordland Arbeiderparti til Aftenposten.

Unn Therese Omdal Sørensen, styremedlem i Kvinnenettverket og leder av kvinnenettverket i Rogaland Ap, er enig. Hun framhever at Huitfeldt er dyktig og oppriktig engasjert i saker som har med barn, familie og likestilling å gjøre.

Mari Helen Varøy, som representerer AUF i Kvinnenettverket, ønsker ikke å kommentere hvem hun mener er den beste kandidaten.

(NTB)

Fiskeri- og kystminister og nestleder i Ap, Helga Pedersen, ønskes av mange til en mer sentral possisjon i partiet. Men det gjør også Anniken Huitfeldt. Foto: Bjørn Sigurdsøn og Knut Falch / SCANPIX
Fiskeri- og kystminister og nestleder i Ap, Helga Pedersen, ønskes av mange til en mer sentral possisjon i partiet. Men det gjør også Anniken Huitfeldt. Foto: Bjørn Sigurdsøn og Knut Falch / SCANPIX Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media