To fedre - to historier

KARMØY (Dagbladet): Faren til Birgitte Tengs' fetter mener at hans sønn i praksis er renvasket for drapet. Men drapsofferets far mener hårbeviset ikke forandrer noe som helst.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Kripos-etterforsker Ståle Finsal har selv sagt at hårene som Birgitte Tengs holdt i hånda, enten tilhører henne selv eller drapsmannen. Nå vet vi at de verken tilhører Birgitte eller sønnen min. Da er det bare et tidsspørsmål før politiet må gå ut og bekrefte at hårene utelukker min sønn som drapsmann. De som da fortsatt tror at han er skyldig, må bare få tro det, sier fetterens far.

Tilsto

I flere år har han kjempet for sin sønn. Nå som DNA-tester viser at ingen hår fra Birgittes kropp og klær stammer fra hennes fetter, føler han at en viktig seier er vunnet.

- I fire år har vi kjempet for dette. Det viser bare hvor tung denne mølla er, sier han.

Birgittes far, Torger Tengs, er av helt annen oppfatning.

- Hennes fetter ble dømt til å betale erstatning fordi han mest sannsynlig hadde begått drapet. I forhold til den dommen står saken helt likt som før. Han ble dømt på grunnlag av en tilståelse, ikke på grunn av tekniske bevis, sier Tengs.

- Nye opplysninger

At hår fra Birgittes hender og klær stammer fra andre personer enn fetteren, synes han betyr lite.

- Jeg synes det er vanskelig å kommentere saken når jeg får så lite informasjon. Alt jeg hører, kommer fra journalister. Men dette må dreie seg om fem tilfeldige hårstrå, som kan ha kommet fra hvor som helst, mener han.

Fetterens far og hans advokater fortsetter likevel ufortrødent. Denne uka leverte de en tjukk bunke papirer til Haugesund politikammer. Ifølge fetterens far inneholder dokumentene en rekke nye og oppsiktsvekkende opplysninger om den sju år gamle drapssaken.

- Dette er et imponerende arbeid som det ligger tusenvis av timers arbeid bak. Det består fortrinnsvis av kjente opplysninger som er systematisert og satt sammen på en ny måte, men her finnes også helt nye opplysninger, sier fetterens far. Han vil ikke fortelle hvem som har laget rapporten, eller gi detaljer om innholdet.

- Nå skal vi gi politiet en sjanse til å benytte seg av materialet først, sier fetterens far.