Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

To fengslet etter sigøyneroppgjøret

En 18 år gammel mann og en 44 år gammel kvinne er begge varetektsfengslet i fire uker etter oppgjøret mellom to sigøynerfamilier i Oslo sist lørdag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Også en tredje mann fremstilles for varetektsfengsling i Oslo tingrett tirsdag kveld. Dette fengslingsmøtet var ventet å starte i 19-tiden.

Både 18-åringen og 44-åringen må tilbringe den første uka i isolasjon, og er ilagt brev- og besøksforbud i de to første ukene i fengslingsperioden.

Knivstikk

Den 44 år gamle kvinnen er siktet for å ha knivstukket en mann og for å ha brukt både hammer og balltre mot vedkommende i Lodalen sist lørdag. Hun er også siktet for å ha slått og sparket en annen kvinne ved en tidligere anledning.

Kvinnen selv hevder at alt har skjedd i selvforsvar.

Også 18-åringen er siktet for knivstikkingen i Lodalen lørdag. I alt tre personer ble sendt til sykehus etter episoden. Også 18-åringen har flere forhold på rullebladet. Han er straffedømt to ganger tidligere, men på grunn av hans unge alder ble han idømt samfunnsstraff begge gangene. I tillegg er han tiltalt for flere andre volds- og vinningsforbrytelser.

Mannens forsvarer Randulf Riderbo synes det er ille at en så ung mann blir ilagt isolasjon. Han sier at han tviler på om det hadde blitt rettens utfall dersom siktede hadde vært etnisk nordmann.

Politiadvokat Per Håkon Sand sier at han er fornøyd med at retten tok politiets begjæring til følge. Han mener faren for bevisforspillelse er stor i denne saken.


- Trusler

Den siktede 44 år gamle kvinnen hevder at det ble fremsatt drapstrusler mot henne inne i rettssalen. Truslene skal ha blitt fremsatt på romani fra tilhørere som tilhører den andre parten i konflikten.

Tilhørerne forlot rettslokalet frivillig da kvinnen ikke ville komme inn i salen mens de var der. De tilbakeviser imidlertid at de har fremsatt noen trusler.
(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media