PÅ KJØPESENTERET: Politiet var tilstede på kjøpesenteret i Nordstan i Göteborg som skal ha vært målet for en terroraksjon i dag. Foto: JAN WIRIDÉN/Expressen
PÅ KJØPESENTERET: Politiet var tilstede på kjøpesenteret i Nordstan i Göteborg som skal ha vært målet for en terroraksjon i dag. Foto: JAN WIRIDÉN/ExpressenVis mer

To fengslet for forberedelser til terrorisme i Göteborg

Flere av de pågrepne i morges ble sluppet etter avhør i ettermiddag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Politiet i Göteborg pågrep i morges flere personer på en rekke adresser for å stå bak planer om å detonere en bombe i byen i dag.

Ifølge gt.se var det fire personer, hvorav minst to menn som ble hentet inn til avhør. Nå er to av fengslet og siktet for forberedelser til terrorhandlinger, ifølge en pressemelding fra politiet i Västra Götaland.

Sikkerhetspolitiet Avgjørelsen er tatt av påtaleleder Tomas Lindstrand. De andre personene som ble pågrepet i morges er fortsatt under etterforskning.

Politiet vurderer det slik at de to ikke kan ødelegge bevis eller etterforskningen.

Ifølge politiet skal bombemålet ha vært kjøpesenteret Nordstann, som i dag har vært bevoktet av politi.

Ifølge lokalavisa Göteborgs Tidningen har folk tatt bombetrusselen på alvor. Det er langt færre handlende på kjøpesenteret enn normalt på en lørdag formiddag.

Politiet har bestemt seg for å ha uniformerte folk på gatene også i morgen, selv om de mener det ikke foreligger en terrortrussel i morgen.

Lastebil med eksplosiver De pågrepne mennene siktes for å ha planlagt terrorangrep.

Ifølge Expressen skulle en lastebil fylt med eksplosiver bli detonert i nærheten av kjøpesenteret Nordstan i Göteborg i dag, lørdag. Ifølge politiet skal en person ha overhørt trusselen i en samtale mellom to andre personer.

Politiet satte sin lit til vitneforklaringen og bestemte seg, etter lengre diskusjoner, for å sende ut en pressemelding fredag ettermiddag.

- Vi har hatt store diskusjoner fram og tilbake om hvorvidt vi skulle gå ut med informasjonen eller ikke, men vi valgte til slutt å gjøre det, sier informasjonsdirektør hos politiet i Västra Götaland, Malin Sahlström.

Flere pågrepet Politiet aksjonerte lørdag mot en rekke adresser i Göteborg og pågrep flere personene som er siktet for forberedelse til terror.

- Vi er fornøyde med dem vi har fått inn. Det finnes ingen som er «på frifot», sier Blixter.

På grunn av de knappe opplysningene i saken, er det meningsløst å sperre av områder, evakuere folk eller søke etter bomber, forklarer politimester Carina Persson.

- Vi er nå i en situasjon der vi ikke helt kan vurdere hvorvidt trusselen skulle settes ut til live, sier hun.

Urolige - Det er klart at bombetrusselen uroer oss, sier skiftleder Marius Beresoae på McDonald''s i Östra Nordstan til Expressen.

Personalet på restauranten holder et ekstra øya med sine gjester.

- Vi ser etter om noen oppfører seg annerledes eller om noen går fra en veske. Vi er på vakt, helt enkelt.