To fengslet for spritsalg

De to mennene som er siktet etter at en kvinne drakk metanolholdig sprit er fengslet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Drammen tingrett varetektsfengslet en 56 år gammel mann fra Oslo og en 47-åring fra Drammen for fire uker. Politiet begjærte dem fengslet på grunn av faren for bevisforspillelse.

Ifølge politiadvokat Britt Onseng i Søndre Buskerud politidistrikt tok de to mennene betenkningstid til rettens fengslingskjennelse.

Politiet har gjort flere beslag av sprit som kan inneholde metanol, etter at en 59 år gammel kvinne ble metanolforgiftet på en campingplass i Svelvik i helgen. Tilstanden for kvinnen var mandag ettermiddag fortsatt kritisk, får NTB opplyst ved Sykehuset Buskerud i Drammen.

Flere beslag

Kvinnen deltok natt til lørdag på et festlig lag på Homannsberget Camping i Svelvik da hun ble dårlig. En annen kvinne ble sendt til legesjekk fordi hun også skal ha smakt på den samme spriten, men hun ble ikke syk.

Politibetjent Yvonne Hell ved Svelvik lensmannskontor sier til NTB at det i løpet av helgen er gjort flere beslag av flasker og kanner i campingvogner på campingplassen. Dette gjelder blant annet campingvognen til den 59 år gamle kvinnen, der det ble gjort fem beslag.

I campingvognen til de to siktede i saken er det gjort beslag av «noen liter» sprit på fem- og tiliters kanner samt på Smirnoff-flasker.

Samarbeid

Politiet frykter at det kan være mer metanolholdig sprit i omløp i Svelvik-distriktet og ber folk levere inn til politiet det de måtte ha av mulig metanolholdig sprit.

- Vi må stoppe dette før det går galt for enda flere, sier Hell.

Politiet opplyser at det vil bli arbeidet med å spore opphavet til spriten fra Svelvik. Det er allerede innledet samarbeid med politiet i Oslo om dette. Hell kan foreløpig ikke si noe om spriten som er beslaglagt, kan kobles til spritpartiet Erik Fallo er siktet for å ha innført til Norge.

Minst 16 nordmenn har mistet livet etter å ha drukket importert, metanolholdig sprit de to-tre siste årene.

(NTB)