To fettere (21) pågrepet for Tel Aviv-skytingen

Israels statsminister Benjamin Netanyahu varsler motangrep mot palestinske angripere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

NEW YORK (Dagbladet): Fire ble drept og seks skadd da to menn onsdag åpnet ild mot en restaurant og kjøpesenter i Tel Aviv. For tre av de skadde er tilstanden fortsatt alvorlig.

Politiet opplyser til Times of Israel at de antatte gjerningsmennene er 21 år gamle fettere fra Hebron på Vestbredden. En talsmann for israelsk politi, Luba Samari, sier til USA Today at begge er pågrepet av politiet, og at én av dem er alvorlig skadd.

Overvåkningsvideoer viser at de mistenkte gjerningsmennene sitter kledd som hasidiske jøder og spiser på en kafé i det populære Sarona-markedet.

Deretter åpnet de ild, ifølge borgermester i Tel Aviv, Ron Huldai.

- Hjemmelaget våpen Folk på stedet løp for livet eller forsøkte å gjemme seg under bord.

Ifølge Times of Israel skal de ha brukt hjemmelagde våpen liknende svenske «Carl Gustav»-våpen fra 1950-tallet. De skal også ha hatt kniver, melder Israel Radio.

En av de antatte gjerningsmennene ble pågrepet inne i Sarona-markedet, mens den andre mannen flyktet fra åstedet og fortsatte å skyte til han ble stoppet.

- Angrip angriperne Statsminister i Israel, Benjamin Netanyahu, landet i Tel Aviv etter et besøk hos Russlands president Vladimir Putin. Han ble orientert om angrepet. Militærhovedkvarteret i Tel Aviv ligger tvers over gata for markedet der skytingen skjedde, og statsministeren planla å reise dit. Han har også innkalt regjeringen til krisemøte torsdag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer