To fikk 21 års fengsel for Tokke-drapet

To rogalendinger med tilknytning til Hells Angels ble i dag dømt til 21 års fengsel for overlagt drap på en 36-åring.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De to ble dømt for å ha drept en 36 år gammel mann fra Porsgrunn i Tokke 22. juni i fjor. Manne ble skutt i hodet, og ble senere funnet død i sin bil. Bilen ble dumpet i Tjønnesvikvatnet i Tokke i Telemark, på grensen mot Aust-Agder.

Begge tiltalte har bakgrunn fra Hells Angels-miljøet utenfor Stavanger.

Aktor ba om 20 års fengsel for de tiltalte, og karakteriserte drapet som rått, brutalt og hensynsløst. Forsvarerne ba om frifinnelse.

Vest-Telemark herredsrett dømte strengere enn aktors påstand. Begge ble dømt til 21-års fengsel for overlagt drap.

Aktor Arnfinn Hval hevdet i sin avsluttende prosedyre at motivet kan ha hatt sammenheng med penger, narkotika eller begge deler. Han utelukket ikke at de to tiltalte handlet på vegne av andre, men mener at det var bevist at det faktisk var de to som stod bak selve drapet.

Saken startet med at en 27 år gammel mann, med tilknytning til en MC-klubb i Grenland, ble funnet hardt av noen turister ved Grimdalstunet i Telemark. Han ble lagt inn på Telemark sentralsykehus med skuddskader i arm og hofte.

Mannen forklarte i avhør at han hadde vært sammen med den avdøde på fisketur. Skytingen oppstod da de to stanset for noen ukjente som hadde motorproblemer, ifølge den skadede 27-åringen. Senere ble også liket av den 36 år gamle kamerat funnet.